Conduc fără permis şi riscă închisoarea

Conduc fără permis şi riscă închisoarea
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Gălăţenii fac ce fac şi ignoră cu nonşalanţă obligativitatea permisului pentru conducerea de vehicule, riscându-şi cu bună ştiinţă cazierul şi chiar libertatea. Se întâmplă mai cu seamă în mediul rural, unde tinerii îndeosebi se fac luntre şi punte ca să şofeze, chiar dacă nu au nici carnet, nici maşină.

Asta a făcut un tânăr de 19 ani, din Pechea, care a reuşit să îl convingă pe un bărbat din Barcea să îi dea autoturismul pe mână, minţindu-l că are permis de conducere. De bună credinţă, proprietarul i-a încredinţat autoturismul, numai că, după câţiva metri, avea să se convingă de faptul că tânărul habar nu avea să conducă. Şoferul de ocazie a intrat cu maşina în gardul unei case, pe care l-a distrus, provocând avarii şi autoturismului. Poliţiştii au fost anunţaţi chiar de proprietarul maşinii şi au deschis un dosar penal pentru conducere fără permis pe numele pecheanului mincinos.

Între 1 şi 5 ani închisoare riscă şi alţi doi şoferi care nu s-au putut abţine de la condus fără carnet. Unul dintre ei, de 24 de ani, a fost depistat pe o stradă din Galaţi, poliţiştii stabilind că permisul îi fusese suspendat ca efect a unei abateri la regimul rutier. Tot lipsa carnetului i-a adus un dosar penal şi unui localnic de 56 de ani din Corod, prins la volan în miez de noapte. Ora târzie şi scuza că avea de parcurs un drum scurt şi urgent nu au stat în picioare pentru corodeanul care va avea de dat explicaţii în faţa unui procuror.

Citit 1055 ori Ultima modificare Luni, 28 Octombrie 2019 16:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.