Alcool şi viteză în traficul gălăţean

Alcool şi viteză în traficul gălăţean
Nereguli. Bilanţul săptămânii trecute
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cel mai frecvente şi periculoase circumstanţe care constituie cauze ale accidentelor rurtiere grave au fost contabilizate cu sutele pe drumurile din Galaţi, în ultimele şapte zile.

Aproape o mie de amenzi au fost aplicate de poliţiştii rutieri în cazul şoferilor care au depăşit regimul legal de viteză, al celor care nu acordă prioritate sau care vorbesc la telefon, valoarea totală a sancţiunilor apropiindu-se de suma de 400.000 de lei.

"Campioni" au fost vitezomanii, 300 de şoferi picând testul radarelor, urmaţi fiind de 139 de şoferi care conduceau fără centură. Alţi 27 au suportat consecinţele după ce au fost surprinşi neacordând prioritate pietonilor sau vehiculelor, în timp ce 21 de conducători auto au predat şi permisul după ce au fost prinşi uşor băuţi.

La două săptămâni de la intrarea în vigoarea a regulilor înăsprite privind folosirea telefonului la volan, mulţi şoferi gălăţeni încă mai mânuiesc gadgetul în trafic, motiv pentru care 12 au primit amenzi usturătoare.

106 este numărul total al şoferilor care au fost lăsaţi temporar fără permisele de conducere, în timp ce 45 au fost nevoiţi să renunţe la certificatele de înmatriculare. În cinci situaţii, poliţiştii au decis că abaterile se înscriu în sfera penalului, motiv pentru care au deschis două dosare pentru conducere sub influenţa alcoolului şi câte unul pentru conducere cu permisul suspendat, conducere fără permis şi, respectiv, pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Citit 1148 ori Ultima modificare Luni, 28 Octombrie 2019 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.