Trotuar spart şi abandonat pe termen nedefinit
Foto: Bogdan Codrescu

Trotuar spart şi abandonat pe termen nedefinit
Canalizaţii subterane şi dezastre urbane
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

De aproximativ un an, trotuarul aferent blocurilor SD 8A şi SD 8B, situate pe strada Siderurgiştilor nr. 22, reprezintă o combinaţie nefericită între asfalt, pământ şi gropi. O situaţie care îi afectează zilnic pe locatari. Aceştia trebuie să manifeste o atenţie sporită atunci când se deplasează, iar din punct de vedere estetic, tabloul este dezolant. Motiv pentru care un cetăţean cu spirit civic a recurs la amenajarea unui spaţiu verde pe o porţiune din suprafaţa acoperită cu pământ. O deriziune la adresa celor care nu au luat până în prezent nicio măsură pentru remedierea problemei.

Pământul a fost turnat pentru a acoperi groapa săpată în timpul lucrărilor de realizare a canalizaţiei subterane pentru telecomunicaţii şi aşa a rămas. Aducerea terenului la starea iniţială a fost pusă în stand-by, în timp ce oamenii se împiedică în resturile de asfalt rămase şi se roagă să nu plouă ca să nu-şi afunde încălţămintea în masă cleioasă de noroi rezultată.

"Au intervenit să îngroape cablurile şi au lăsat în urma lor o bătaie de joc tipic românească. Când am văzut că au venit să toarne pământ, am crezut că vor asfalta. De unde? Să vedeţi când plouă, nici nu ai pe unde să păşeşti. Tot noroiul îl iei şi-l aduci în casă. Unul dintre vecini a făcut o minigrădină. Dar nu m-aş mira să fie amendat pentru asta", ne-a spus o locatară.

Pe de altă parte, Biroul de Presă al Primăriei Galaţi, pe care l-am contactat în vederea clarificării situaţiei, ne-a oferit următorul răspuns: "Primăria municipiului Galaţi are în vedere remedierea situaţiei semnalate, după ce a notificat în mai multe rânduri societatea care a executat lucrări în zonă. Menţionăm că Primăria municipiului Galaţi derulează un proiect cu fonduri europene care vizează strada Siderurgiştilor. Este vorba despre obiectivul "Modernizare linii tramvai şi carosabil străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918", proiect major de investiţii, a cărui valoare este de 104.373.966 de lei. Proiectul prevede reabilitarea carosabilului, reabilitarea trotuarelor, realizarea de piste pentru biciclete, reabilitarea liniilor de tramvai, reabilitarea şi modernizarea a 18 staţii de călători. În plus, vor fi plantaţi arbori şi arbuşti şi vor fi amenajate spaţiile verzi".

Citit 3222 ori Ultima modificare Duminică, 10 Noiembrie 2019 11:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.