Directoarea Transurb: „Greva este ilegală!”

Directoarea Transurb: „Greva este ilegală!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Într-o zi în care autobuzele nu ies pe trasee, societatea locală pierde aproximativ 50.000 de lei *

„Am participat, dimineaţă, la discuţia cu viceprimarul, city-managerul şi directoarea economică a Primăriei. Am discutat şi despre posibilitatea demarării unor investiţii care să conducă la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă dar şi la posibilitatea acordării acelor măriri de salariu”.

„Este vorba despre creşterea salarială cu 2 la sută, aferentă lunilor septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie 2009, pentru acei angajaţi care au salarii de până în 1.000 de lei”.

„Pentru a putea face această recorelare, avem promisiunea că Primăria ne va aloca în luna februarie un plus la subvenţie de 1,3 miliarde lei vechi”, ne-a declarat, ieri, directoarea Transurb, Genica Totolici (FOTO).

Potrivit acesteia, încă din noiembrie 2008 există un studiu de fezabilitate privind construcţia unei noi hale de reparaţii, obiectiv pentru care ar fi nevoie de şase milioane lei, bani care până acum nu au fost disponibili!

„Salariile restante au fost date ieri, iar în această dimineaţă s-au dat şi tichetele de masă, dar nu acestea au fost problemele pentru care s-a făcut greva…”.

„Despre demisia mea, îmi menţin punctul de vedere, că demisia mea nu va rezolva problema Transurb”, ne-a declarat Genica Totolici. În momentul în care discutam, directoarea tocmai verifica câteva plângeri ale cetăţenilor cu privire la indisciplina şoferilor Transurb – limbaj, comportament, nerespectarea traseului…  

„Greva este ilegală şi ar trebui să răspundă toţi cei care au participat la ea. Conform legii, sindicaliştii trebuiau să facă o listă de revendicări, să discute cu conducerea, dacă nu se ajungea la nici un consens, puteau declanşa conflictul de muncă”.

„Sunt nişte paşi legali pe care sindicaliştii nu i-au respectat”, a mai precizat Genica Totolici.

Cât priveşte despăgubirea clienţilor Transurb care au plătit abonamente, „…probabil că îi vom chema la casieriile noastre pentru a le prelungi abonamentele cu câte zile va dura greva”, a spus directoarea, precizând că o zi de grevă la Transurb înseamnă pierderi de circa 50.000 de lei.

Citit 3011 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.