Primul roman scris cu ajutorul vocii electronice

Primul roman scris cu ajutorul vocii electronice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sosit la Galaţi pentru lansarea unui proiect adresat persoanelor cu deficienţe de văz, preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din România, Radu Sergiu Ruba, a profitat de ocazie pentru a-şi prezenta şi în oraşul nostru una dintre cărţile sale.

Scriitorul se va afla astăzi, de la ora 11, la Biblioteca „V. A. Urechia”, unde îşi va lansa romanul „Demonul confesiunii”, apărută anul trecut la Editura Limes. Criticul literar Viorel Ştefănescu este cel care va prezenta volumul.

„Prima ediţie a cărţii, cea din 2005, a reprezentat o premieră pentru România, fiind primul roman scris cu ajutorul vocii electronice – o tehnică specială de calculator adaptată pentru nevăzători”.

„Cartea care va putea fi achiziţionată astăzi de la bibliotecă este însă adresată publicului obişnuit”, am aflat de la directoarea adjunctă a instituţiei, Letiţia Buruiană.

Romanul „Demonul confesiunii” este astfel prezentat pe coperta IV:

„Este o carte frumoasă dacă doreşti o carte de iubire, este o carte dificilă dacă vrei să citeşti ceva despre Revoluţie şi toată acea zonă tulbure de atunci, este o carte interesantă, uneori enervantă, alteori tragică, de câteva ori comică”.

Născut în 1954, în Satu Mare, Radu Sergiu Ruba a studiat engleza, spaniola, franceza. A debutat cu un volum de versuri, a publicat proză scurtă, roman, un volum de eseuri, traduceri.

Este un colaborator constant al posturilor de radio. A primit numeroase premii literare în ţară şi în străinătate. Preşedinte al asociaţiei naţionale de profil, este promotorul în România al vocii artificiale, prin care nevăzătorii pot auzi un text scris.

Citit 592 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.