Tradiţii vechi, colindători de-o şchioapă (FOTO și VIDEO)
Foto: Bogdan Codrescu

Tradiţii vechi, colindători de-o şchioapă (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Ne-au cântat frumoase colinde, au jucat vechiul dans al măştilor şi "Capra", ne-au adus "Pluguşorul" şi "Sorcova", iar la final ne-au îndemnat să credem în minuni de Crăciun şi să fim mai buni. Cine? Copiii de la grupele de cinci-şase ani ale Grădiniţelor „Arlechino” şi „Otilia Cazimir” din Galaţi.

De câţiva ani încoace îi primim cu bucurie  în redacţia ziarului „Viaţa liberă” ca să ne ureze toate cele bune, dar ca să ne ofere crâmpeie de tradiţie populară. Este ceea ce îşi doresc, să nu lase tradiţia să dispară, după cum ne-a mărturisit directoarea Carmen Chiurtu, profesor pentru învăţământ preşcolar.

Uite aşa am aflat şi vă spunem şi dumneavoastră că dansul măştilor se joacă în judeţul nostru de grupuri mari, de câte 40-50 de dansatori şi are puterea de a alunga spiritele rele.

Costumele copiilor au fost lucrate cu grijă de Adina Lazăr, profesor învăţământ preşcolar, împreună cu colegele. Alături de copii au fost la colindat şi Aurelia Pupăză şi Cătălina Panaite, profesoare pentru învăţământ preşcolar.

Desigur, nimic n-ar fi fost posibil fără copii şi fără parteneriatul cu părinţii. Concluzia? Are cine duce tradiţia mai departe! Iar noi îi aşteptăm pe copii şi la anul, cu momente de sărbătoare la fel de frumoase!

Citit 2836 ori Ultima modificare Joi, 19 Decembrie 2019 19:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.