Ghiozdane mai ușoare pentru elevi. La Constanța

Ghiozdane mai ușoare pentru elevi. La Constanța
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Mai mulți elevi din județul Constanța vor scăpa de povara kilogramelor pe care le cară în spate în fiecare zi când merg la școală. Ghiozdanul va deveni ușor, pentru că elevii își vor lăsa manualele acasă, iar în sala de clasă vor învăța după tabelete.

"Proiectul este o premieră națională și se dorește a deveni un exemplu de bună practică pentru unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța, cu perspectivă de dezvoltare la nivel național", au transmis reprezentanții ISJ Constanța.

Proiectul le oferă două posibilități elevilor: să învețe după manuale doar acasă, în timp ce la școală să folosească tablete, fie să lase în clasă manualele, iar acasă să se ghideze după tablete. Oricum ar alege elevii și părinții, copiii vor fi scutiți să ducă în spate, zi de zi, greutatea manualelor.

"În acest context, Liceul Teoretic "Emil Racoviță" Techirghiol avea cadrul necesar pentru implementarea unui astfel de proiect, deoarece clasele sunt dotate cu table interactive, dulapuri personalizate pentru fiecare elev și există 50 de tablete. În aceste condiții, părinții, elevii și cadrele didactice vor putea decide care va fi modalitatea de lucru agreată: fie vor păstra manualele acasă și la școală vor utiliza echipamentele specifice, fie vor lucra acasă cu tabletele, iar cărțile vor rămâne în sala de clasă", au mai transmis reprezentanții ISJ Constanța.

Proiectul vizează, în primul rând, elevii claselor I-VII, pentru care există deja manuale electronice, în format PDF, care pot fi utilizate cu ajutorul tablelor interactive. Pe viitor, se dorește extinderea proiectului și la clase mai mari.

Citit 1455 ori Ultima modificare Vineri, 17 Ianuarie 2020 15:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.