Peste 40.000 de pachete cu produse de igienă. AJUTOR pentru săracii judeţului Galaţi

Peste 40.000 de pachete cu produse de igienă. AJUTOR pentru săracii judeţului Galaţi
Produsele de igienă vor fi livrate de două ori pe an
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

40.942 de pachete cu produse de igienă au fost livrate către autorităţile locale din judeţul Galaţi. Produsele de igienă vor fi distribuite către beneficiari în cadrul POAD 2019-2021, program derulat de Ministerul Fondurilor Europene şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul de Ajutor European destinat celor mai dezavantajate persoane.

Conform unui comunicat de presă al Prefecturii Galaţi, contractul de furnizare încheiat de către Ministerul Fondurilor Europene cu asocierea dintre Oltina Impex Prod Com SRL, Piramid International SRL si Best Achiziţii SRL are o perioadă de derulare de 20 de luni şi prevede în total patru livrări, câte două pe an.

În majoritatea localităţilor din judeţ a început distribuţia acestor produse, două comune - Tudor Vladimirescu şi Vânători - finalizând deja distribuţia către beneficiari. În municipiul Galaţi, distribuţia va începe astăzi, 20 ianuarie.

Pachetele cu produse de igienă, care conţin periuţe de dinţi, pastă de dinţi, săpun lichid, şampon pentru copii, şampon pentru adulţi şi detergent de rufe, sunt distribuite de autorităţile publice locale categoriilor de beneficiari stabiliţi în Hotărârea de Guvern nr. 784/04.10.2018, respectiv:

a) persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

b) familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

c) persoane aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente, definite conform prezentei hotărâri, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate. Situaţia temporară de vulnerabilitate va fi justificată de autorităţile publice cu atribuţii în domeniul respectiv. Acordarea de sprijin persoanelor aflate temporar în situaţii critice de viaţă se va realiza numai în cazul în care există stocuri de alimente după epuizarea distribuirii pentru categoriile anterioare acesteia, prevăzute la lit. a) şi b).

„În privinţa celeilalte componente a POAD 2019-2021, acordarea de pachete cu ajutoare alimentare, procedura de licitaţie derulată de către Ministerul Fondurilor Europene este în faza de deliberare, conform portalului SEAP.

Ridicarea ajutoarelor se face în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identităţii persoanei pe listă şi a semnării de primire a pachetului cu produse de igienă de către destinatarii finali”, se mai precizează în comunicatul Prefecturii.

Citit 1855 ori Ultima modificare Duminică, 19 Ianuarie 2020 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.