Peste 140 de gălăţeni sunt în carantină

Peste 140 de gălăţeni sunt în carantină

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
1 comentariu

Conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, în judeţul Galaţi, miercuri, la ora 13,00, 143 de persoane se aflau în carantină instituţionalizată, iar 3.371 de persoane în autoizolare şi monitorizare la domiciliu.
De asemenea, cinci persoane au ieşit din carantină şi 12 persoane au ieşit din autoizolare, după trecerea perioadei de 14 zile.
Echipaje ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi au continuat acţiunile impuse de starea de urgenţă şi de ordonanţele militare în vigoare, legitimând 216 persoane şi verificând 135 de autoturisme. Au fost aplicate 79 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 132.530 de lei.
Poliţiştii locali au legitimat 33 de persoane, au verificat două autoturisme şi au aplicat 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 50.980 de lei.
Autorităţile gălăţene fac apel la cetăţeni să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ţine sub control răspândirea virusului.

Citit 2043 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Martie 2020 19:26

1 comentariu

 • postat de Nu mai rade nimeni...?! Joi, 26 Martie 2020 02:30 77.111.247.*** Link la comentariu
  0
  8

  Pana acum doua-trei saptamani se vorbea (peste tot !) despre amenintarea pe care o reprezinta pentru Romania aceasta catastrofa, ca despre o gluma deplasata, ca despre un atac la stabilitatea si prosperitatea tarii aflata sub conducerea profesionista actuala a tarii...amenintare care era incadrata imediat in categoria politic corecta de ,,fake news". Se vorbea despre eventualitatea ca asa ceva sa se intample in Romania ca despre scenariul unui film SF, ca despre rodul unei minti bolnave...
  Cei care pricepusera si anticipasera si trageau semnale de alarma, erau atacati cu tot felul de sarcasme si de catalogari drept...,,PSD-isti...comunisti...agenti rusi si chinezi...anti-guvern, anti-presedinte...agitatori straini...trolli...
  Uite ca acum cei care isi doreau din tot sufletul sa stea cu capul bagat (am vrut sa spun INTRODUS...ca sa ma exprim politic corect...) numai in nisip, au fost izbiti direct in fata de realitatea care nu tine seama de mentalitatile deviate ale unor cangrene umane care, cu rea credinta si fara niciun discernamant, pun in pericol pe cei care le dau crezare.
  Sunt convins ca, chiar si in clipa asta, genul asta de creaturi considera ca cea mai potrivita solutie pentru gestionarea acestei catastrofe este ... batutul in lemn si recitarea de rugaciuni si facutul de semn al crucii...

  Ca rezultat al mentalitatii colective precum a unora dintre cei despre care am pomenit mai sus, in afara de ,,scapa cine poate" eu nu mai vad (in momentul asta si cu datele de acum) alta solutie mai buna pentru a trece peste aceasta cumpana...
  Poate conducerea Romaniei ne minte frumos si in continuare si reuseste astfel sa ne mai aline suferita...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.