Bârlădeanu şi Angelina Jolie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

´Artistul vagabond s-a întâlnit la Paris cu actriţa:  Românul Ion Bârlădeanu, cunoscut şi ca artistul-vagabond pentru că a trăit pe străzile Capitalei până în urmă cu câţiva ani, este din nou în atenţia presei internaţionale, după ce s-a întâlnit săptămâna trecută, la Paris, cu actriţa Angelina Jolie, cu prilejul unei expoziţii personale.

Artistul în vârstă de 63 de ani şi vedeta de la Hollywood au discutat timp de două ore despre artă şi filme. Angelina Jolie a aflat povestea impresionantă a lui Ion Bârlădeanu prin intermediul regizorului Alexander Nanau, care a realizat un documentar despre el pentru HBO.

Actriţa, aflată în capitala Franţei pentru turnarea unui film, a ţinut neapărat să îl cunoască personal pe român. Colajele lui Ion Bârlădeanu, realizate din ziare şi reviste, au fost expuse până acum în Elveţia şi Marea Britanie, ajungând să valoreze şi 3.000 de euro.

Artistul a fost descoperit la vârsta de 60 de ani de galeristul Dan Popescu, în ghena unui bloc, sortând resturile menajere. Născut în 1946, Ion Bârlădeanu  a evitat să devină un „cetăţean onorabil”.

Pe vremea comunismului a schimbat toate muncile posibile, iar după 1989 se ocupă de selectarea gunoiului într-o curte de bloc de pe strada Moşilor şi face mici servicii locatarilor.

În lucrările sale, Ion Bârlădeanu, acum reprezentat de galeria H`Art, a adus o critică ironică la adresa regimului comunist şi mai apoi la adresa politicienilor post-revoluţionari.

El a selectat timp de mai bine de treizeci de ani imagini din reviste şi a realizat o serie de colaje unice.

* „Casa Bucovineană” din Londra a bătut criza: În cartierul londonez Edgware, de doi ani este deschis restaurantul „Casa Bucovineană”. Patroana restaurantului, Cristina Golescu, din Rădăuţi, este la Londra de 8 ani.

În ciuda crizei, restaurantul nu a avut de suferit, ba chiar a mers bine. Secretul? Mâncarea este foarte bună şi cine vine o dată, români, englezi sau alte naţionalităţi (în curând va fi o sărbătoare a brazilienilor în local), se întoarce mereu.

* Broşură pentru combaterea alcoolismului: O broşură tipărită în limbile italiană şi română, destinata combaterii alcoolismului în rândul imigranţilor, va fi distribuită în regiunea italiană Lazio.

* Film de scurt metraj în Olanda: Între 17-21 martie se desfăşoară în localitatea olandeză Nijmegen cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de filme de scurt-metraj „Go Short", cu o secţiune specială dedicată României. Detalii suplimentare pe http://www.goshort.nl/.

* Expoziţie la Cracovia: Expoziţia de fotografii „Spaţiu sacru, biserici de lemn româneşti” despre vechi lăcaşuri de cult, cu o arhitectură specifică, impresionante prin liniile simple şi prin decoraţiile sculptate de mâinile unor meşteri pricepuţi, va fi deschisă pentru publicul polonez din Cracovia între 1 şi 21 martie, printr-un proiect al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj.

Citit 772 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.