Gălăţeni ”evadaţi”, sancţionaţi şi carantinaţi cu forţa

Gălăţeni ”evadaţi”, sancţionaţi şi carantinaţi cu forţa
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Patru dintre cei 1.112 gălăţeni care trebuie să stea în izolare la domiciliu, verificaţi în ultimele 24 de ore de poliţişti, nu au fost găsiţi acasă şi au "scăpat" cu amenzi de "doar" 1.000 de lei fiecare, înainte ca sancţiunile să fie oficial majorate. Lor li se alătură câteva sute de persoane, prinse pe stradă fără motive temeinice şi fără actele necesare deplasării în situaţie de urgenţă. 

Verificările făcute de forţele de ordine pe raza judeţului Galaţi în ultimele 24 de ore s-au soldat, din nou, cu o recoltă substanţială de amenzi, aplicate deopotrivă celor care nu au stat în autoizolare la domiciliu, deşi erau obligaţi să o facă, cât şi celor care nu şi-au justificat prezenţa pe stradă. "În ultimele 24 de ore, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare a 1.112 de persoane verificate, patru dintre acestea au fost sancționate, fiecare cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii autoizolării", se arată în bilanţul acţiunilor efectuate de poliţişti, jandarmi şi militari. Cei fugiţi de acasă sub diverse pretexte au fost duşi într-un centru de carantină, unde vor sta 14 zile. Pentru că au nesocotit prevederile ordonanţelor militare care stipulează limitarea dreptului de circulaţie, 248 de gălăţeni au fost amendaţi, valoarea totală a sancţiunilor pentru încălcarea restricţiilor de circulaţie depăşind suma de 300.000 de lei. 

De astăzi, amenzi mai mari 

Începând de astăzi, 2 aprilie, intră în vigoare amenzile majorate pentru cei care nu respectă prevederile ordonanţelor militare. Astfel, persoanele fizice sunt pasibile de amenzi cuprinse între 2.000 de lei 20.000 de lei, față de 100 - 5.000 de lei, cât erau până acum.  

Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanțele militare a crescut de la 1.000 de lei cât era până acum, la 10.000 de lei, în timp ce maximul amenzii rămâne stabilit la 70.000 de lei.

În funcţie de particularitatea fiecărei situaţii constatate, poliţiştii vor putea dispune şi una sau mai multe măsuri complementare, după cum urmează: confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție,  interzicerea accesului la respectivele bunuri prin aplicarea sigiliului, suspendarea temporară a activității, desființarea unor lucrări sau refacerea unor amenajări. 

Citit 2238 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Aprilie 2020 19:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.