119 gălăţeni au fost diagnosticaţi cu COVID-19

119 gălăţeni au fost diagnosticaţi cu COVID-19
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, până pe 6 aprilie, la ora 13,00, în judeţul Galaţi au fost confirmate cu coronavirus 119 persoane, dintre care patru au decedat. 11 dintre cei confirmaţi sunt angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, toţii fiind contacţi ai asistentei confirmate în data de 28 martie.

Conform unui grafic efectuat de Federaţia Naţională Sindicală "Ambulanţa", este vorba despre un medic, doi ambulanţieri şi opt asistente medicale, toţii fiind în izolare la domciiliu după ce au intrat în contact cu colega lor.

Dacă numărul cazurilor celor infectaţi cu coronavirus nu a crescut foarte mult faţă de raportările anterioare, nu acelaşi lucru putem spune atunci când discutăm despre numărul celor veniţi din străinătate, din zone roşii, care sunt obligaţi să stea în carantină instituţionalizată pentru 14 zile. Conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, pe 6 aprilie, în judeţul Galaţi, 651 de persoane se aflau în carantină instituţionalizată, iar 834 de persoane sunt autoizolate şi monitorizate la domiciliu. Numărul celor aflaţi în carantină a crescut foarte mult, de la 371, sâmbătă, la 651 de persoane. Trebuie precizat că, luni dimineaţă, 24 de persoane au finalizat perioada de carantinare, astfel că au părăsit centrele instituţionalizate şi au mers către domiciliile lor. De asemenea, 261 de persoane au primit avizul epidemiologic de a părăsi regimul de autoizolare la domiciliu. Situaţia persoanelor aflate în izolare la domiciliu este adusă zilnic la cunoştinţa reprezentaţiilor unităţilor administrativ-teritoriale, pentru ca acestea să poată aplica, la rândul lor, la nivel local, măsuri de verificare şi sprijin a persoanelor izolate. Conform datelor oficiale, starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de medicii de familie sau de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.

Citit 4544 ori Ultima modificare Luni, 06 Aprilie 2020 21:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.