În plină pandemie, apă cu ţârâita sau nici măcar atât!

În plină pandemie, apă cu ţârâita sau nici măcar atât!
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

„În plină pandemie, când ar trebui să ne spălăm cât mai des şi cât mai bine, noi, la o aruncătură de băț de ditamai municipiul, după ce că ni se livrează o apă de proastă calitate, ne-o mai da şi cu ţârâita! Atunci când nu se opreşte în miezul zilei fără nici un avertisment! Nu ne putem asigura minima igienă personală! Suntem condamnaţi, sau ce?”, ne-au reclamat, ieri, gălăţeni din satul Odaia Manolache, comuna Vânători din judeţul Galaţi.

Situaţia se repetă în fiecare an, dar oamenii susţin că nu mai au răbdare şi nici înţelegere să accepte, mereu şi mereu, aceleaşi explicaţii. „Ne trezim brusc că nu avem apă și nu am strâns. Ne spălăm cu apă îmbuteliată, cei care ne permitem. Dacă ar exista un program, măcar am şti când avem şi când nu. Ajungem să facem provizii, să stăm cu apa în butoaie şi găleţi, preventiv, ca pe vremea bunicii”, reclamă localnicii.

Aceştia îşi amintesc că, în campania electorală de acum patru ani, li s-a promis că nu vor mai duce lipsă de apă potabilă curentă. Iar implementarea unui sistem funcţional de alimentare cu apă potabilă, prin extinderea şi reabilitarea celui deja existent, atât pentru localnicii din satul Vânători, cât şi pentru cei din satele Costi şi Odaia Manolache şi suplimentarea debitului de apă a fost unul dintre angajamentele actualului primar Marian Ghinea.

Ce spune primarul

Contactat telefonic, primarul comunei Vânători, Marian Ghinea, ne-a declarat că, la ora actuală, sistemul care le-a furnizat apă toată iarna fără probleme, este funcţional. Numai că, fiind secetă, oamenii îşi udă grădinile, iar sistemul nu face faţă acestui consum: „Toată iarna nu au fost probleme, acum pentru că s-a încălzit oamenii îşi plantează răsadurile, îşi udă grădinile şi curţile. Dacă nu ar uda, dacă ar consuma în mod conştient şi raţional apa, nu ar fi nicio problemă. Problema se repetă în fiecare an. Fiind consumul așa de mare, scade presiunea şi îmi scade şi mie volumul de apă din bazine şi atunci trebuie să fac pauze pentru reumpleri. După amiază vor avea din nou apă, dar depinde de cât de mare va fi consumul”.

Primarul spune că investiţia necesară pentru eliminarea problemelor de alimentare cu apă este aproape de finalizare. Aducţiunea a fost făcută, numai că se aşteaptă grupul de pompare pentru a fi montat. Acesta este comandat, numai că nu au ajuns din Italia anumite componente necesare.

 

Citit 3128 ori Ultima modificare Vineri, 10 Aprilie 2020 20:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.