Se surpă străzile

Se surpă străzile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă săptămâna trecută vă anunţam că s-a produs o surpare pe strada Domnească, în zona Parfumul Teilor, astăzi vă anunţăm o nouă avarie.

Pe strada din spatele magazinului Stirex, exact la intersecţia cu strada Caragiale şi, evident, lângă o canalizare, s-a surpat asfaltul şi pământul de sub el.

A apărut o frumuseţe de groapă pe care maşinile o ocolesc cu greu, dat fiind faptul că se află exact într-o intersecţie. După ce a stat câteva zile „nerevendicată”, cineva, bănuim că Primăria, a semnalizat zona cu un indicator.

Însă nu se lucrează, la fel cum nu se lucrează nici pe Domnească – unde copăcelul pus în groapă, pentru semnalizare, a fost „înnobilat” mai nou cu bandă roşu-albă, de avertizare.

Problema este că dacă nu se intervine cât de repede pentru acoperirea acestor gropi, iar traficul rutier se desfăşoară în continuare exact pe lângă ele, sunt şanse bune ca micile gropi să se transforme – Doamne fereşte! – în avarii-mamut, ca cea de pe Faleză.

Faptul că se surpă şoselele în oraş demonstrează clar cât de solid este solul şi cât de „sănătoase” sunt reţele de apă şi canalizare. Avariile ne arată, astfel, cât de importante sunt lucrările ISPA.

Dincolo de a ne fi îndoit vreodată de utilitatea lucrărilor pe bani europeni, nu putem decât să ne întrebăm de ce Primăria nu intervine şi prin forţe proprii, mai ales în astfel de cazuri punctuale?

Citit 1800 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.