Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
5 comentarii

Potrivit directorului general al SC Transurb SA, Mihai Cadinoiu, până pe data de 20 iunie, elevii gălăţeni vor putea circula cu mijloacele de transport ale companiei pe baza abonamentelor pe care le deţin deja. Valabilitatea acestora a fost prelungită de către operatorul de transport, tocmai pentru a evita formarea cozilor la casele de bilete ale Transurb.

Mai mult, după cum ne-a explicat Mihai Cadinoiu, s-a încercat găsirea unei soluţii cât mai facile şi mai sigure pentru ca elevii să intre în posesia noilor carduri de transport, care le vor permite să călătorească gratuit pe orice traseu, pe tot parcursul anului. Pentru că, aşa cum aţi putut afla din "Viaţa liberă", atât Consiliul Local al municipiului Galaţi cât şi Guvernul României au decis că elevii trebuie să beneficieze de servicii gratuite de transport.

Chiar dacă nu este prevăzută în normele de aplicare ale celor două decizii, operatorul de transport s-a gândit că soluţia cea mai bună ar fi să solicite Inspectoratului Şcolar Judeţean o listă a elevilor. Listele de elevi, însoţite de cardurile de transport, vor fi transmise instituţiilor de învăţământ, iar elevii şi le vor putea ridica de acolo. În felul acesta va fi evitată aglomeraţia la ghişeele Transurb, de nedorit pe timp de pandemie.

Reamintim că, tot pentru a preveni cozile, persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 ani şi pensionarii cu pensia până în 2.230 de lei pe lună pot circula cu abonamentul emis pentru perioada anterioară până pe 15 iunie, timp în care îşi pot procura noul abonament.

Citit 4135 ori Ultima modificare Duminică, 07 Iunie 2020 19:25

5 comentarii

 • postat de Daniel Marți, 09 Iunie 2020 18:42 5.13.235.*** Link la comentariu
  0
  1

  @Dan, nu cred ca trebuie sa atingi cardul, insa faptul ca trebuie sa validezi abonamentul e o prostie.
  O fac probabil pentru a aduna date sa vada cata lume circula, intre ce ore, astfel incat sa optimizeze rutele, unde e nevoie sa bage mai multe autobuze, unde nu sa scoata..

  Raportează
 • postat de calator Marți, 09 Iunie 2020 15:04 78.96.59.*** Link la comentariu
  1
  2

  Oricum o luam autobuzele au devenit neincapatoare. Se sta din nou barba in barba cel putin dimineata. Pensionarii au invadat din nou totul si autobuzele nu mai sunt suficiente. De distantare sociala nici nu poate fi vorba. Soferii din autobuzele noi fac pe smecherii si nu pornesc aerul conditionat asa ca sauna e la ea acasa in autobuze indiferent ca sunt noi sau vechi.

  Raportează
 • postat de OM Marți, 09 Iunie 2020 08:58 188.24.201.*** Link la comentariu
  0
  0

  La Transurb galati , se elibereaza CARDURI de transport ...Doar cu buletinul si cuponul de pensie de pe luna MAI , FARA COPIE ...DA se elibereaza pana la sfarsitul anului PENTRU UN SINGUR TRASEU sau elevi , pe toate traseele....In loc de cupon de pensie , va prezenta fiecare actele aferente categoriei din care face parte ...DECLARATIA se complecteaza pe loc si se gaseste tot la ghiseile de abonamente/bilete...alte INDICATII VE/TI PRIMI LA RIDICAREA CARDURILOR/ABONAMENT...MULTA BAFTA !

  Raportează
 • postat de costel Luni, 08 Iunie 2020 11:31 109.166.134.*** Link la comentariu
  0
  3

  Se elibereaza abonamente sau carduri ??? N-am reusit sa aflu ! In alte orase se elibereaza abonamentele pentru intreg anul,la Galati nu se poate ??

  Raportează
 • postat de Dan Luni, 08 Iunie 2020 09:05 5.13.196.*** Link la comentariu
  0
  5

  E f. interesant cum in plina pandemie s-a trecut la mijloace electronice de plata care ne fericesc cu "validarea abonamentului prin atingerea simbolurilor de pe validator" . Sta cineva sa dezinfecteze dupa fiecare atingere "validatorul"? Soferul? Se incearca o imunizare colectiva sau o exterminare in masa a persoanelor varstnice - presupun ca ei sunt, poate, cei mai multi beneficiari de abonamente subventionate? Chiar nu vede nimeni ? Ce mai urmeaza? Inainte aratai cartonasul - abonamentul si era ok. Acum, inghesuie-te pana la ..."validator", atinge-l, tine-te de bare, etc....

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.