Astăzi, la Sala ”N. Mantu”, VERNISAJ cu picturi în stil japonez ale unui artist gălăţean

Astăzi, la Sala ”N. Mantu”, VERNISAJ cu picturi în stil japonez ale unui artist gălăţean
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Astăzi, 14 iulie de la ora 19,00, la Galeria de arta ”Nicolae Mantu” are loc vernisajul expoziţiei artistului Roland Pangrati.

După succesul expoziției "ReSonance", în anul 2019, Roland Pangrati, se reîntoarce la Galați cu a doua sa expoziție personală, "ReConnect", ce poate fi vizitatăîntre  14 iulie - 5 August.

Roland Pangrati combină abstractul minimalist cu tehnici de pictură japoneză. Pentru această expoziție, artistul a folosit pigmenți minerali naturali pentru a creea picturi cu munți, stânci și căderi de ape. Roland Pangrati este unul dintre puținii artiști contemporani în stilul de pictură Nihonga, care are o tradiție mai îndelungată de 1.000 de ani.

El folosește în realizarea operelor sale, pigmenți minerali naturali obtinuți din pietre măcinate în diferite granulații, Gofun (alb de perlă făcut din stridii), corali, acestea fiind combinate cu clei special obținut prin extragerea proteinei animale prin fierbere, pentru a crea astfel culori intense.

Culorile obținute în acest fel, sunt așezate pe hârtie Washi, cu durabilitate mai mare de 1.000 de ani, realizată manual în Japonia, din fibre de Kozo (dud japonez), care nu se rupe nici dacă este udă, se maturizează după 300 de ani și devine mai albă și face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO al Japoniei, fiind recunoscută ca una dintre Valorile Intangibile ale Umanității. 

Lucrările lui Roland Pangrati nu sunt doar artă vizuală, acestea sunt capabile să stimuleze toate cele 5 simțuri umane. Picturile sale pot fi experimentate în plan psihologic și mental, mesajul lor adresându-se acelei părți interioare care este aceeași, indiferent de naționalitate sau cultură, și anume umanitatea din fiecare persoană", explică Hiroko Narizuka (Tokyo), curatoarea expozițiilor "ReSonance" și "ReConnect". 

Născut în Galați, în 1974, Roland Pangrati este Licențiat în Arte Plastice și Decorative la Facultatea de Artă Decorativă și Design din cadrul Universității de Artă din București, din anul 1999.

Începând din luna iunie 2020, a fost deschisă în Tokyo prima Galerie de Artă privată care va expune permanent și exclusiv lucrările lui Roland Pangrati.

Citit 2481 ori Ultima modificare Marți, 14 Iulie 2020 11:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.