Un medic veterinar a controlat activitatea de la Spitalul Județean (VIDEO)

Un medic veterinar a controlat activitatea de la Spitalul Județean (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Situație tensionată la Spitalul Clinci de Urgență ”Sf. Apostol Andrei”, acolo unde sunt deja 166 de angajați infectați cu coronavirus. Cifra este dublă față de lunea trecută, când unitatea medicală a fost vizitată de ministrul sănătății, Nelu Tătaru, care a anunțat că va trimite Corpul de Control și Inspecția Sanitară de Stat pentru a face verificări. Echipele de control au venit, iar acum, atât conducerea spitalului, cât și președintele Consiliului Județean Galați susțin că aceste controale au fost făcute superficial. Mai mult, directoarea Spitalului Județean a anunțat că a contestat amenda primită de la Direcția de Sănătate Publică pentru lipsa anchetelor epidemiologice.

Spitalul Județean Galați a primit o amendă de 10.000 de lei pentru lipsa anchetelor epidemiologice, lucru care a fost remarcat și de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Acum, conducerea unității medicale susține că va contesta această amendă, pentru că verificările efectuate au fost superficiale. Mai mult, este contestată și echipa de control, care a fost condusă de un medic veterinar. ”Au fost două echipe de control trimise de ministerul Sănătății, una de epidemiologi, care a constatat că sunt respectate circuitele, că sunt dezinfectanți și materiale de protecție. Au fost câteva bibliorafturi cu anchete epidemiologice și, din păcate, cei care au venit și au controlat au fost destul de superficiali în verificarea acestor anchete. Cealaltă echipă, de la corpul de control, a fost formată dintr-un medic veterinar, un jurist și un medic radiolog și a verificat funcționarea spitalului. Nu cred că un medic veterinar sau un jurist are competența să verifice spitalul județean din punct de vedere epidemiologic”, a explicat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
Conducerea unității medicale are însă mai multe de reproșat acestei echipe de control. ”Doamna medic veterinar stătea într-un cabinet de la Direcția de Sănătate Publică, ne-a chemat la raport, fumând țigară de la țigară, fără niciun fel de protecție, și ne atrăgea nouă atenția că medicii de la corturi beau apă și că nu poartă corespunzător echipamentul. Deja am contestat în instanță inexistența anchetelor epidemiologice și acel circuit închis în ambulatoriu, circuit care nu era închis, dar trebuie să se apese pe o clanță ca să se deschidă ușa”, a declarat Alina Dobrea, managerul spitalului Județean.
Cine are sau nu dreptate rămâne de văzut, cert este că în spital există probleme. Din cei aproape 2.200 de angajați, 166 sunt infectați, 60 dintre ei fiind deja declarați vindecați. Dar, personalul medical este deja epuizat, iar cei care a fi trebuit să plece în concedii au renunțat deja la această ideea pentru că trebui să suplinească colegii bolnavi. ”Este greu, există riscuri, suntem epuizați fizic. Chiar dacă suntem epuizați, muncim în continuare și, credem noi, vom face față”, ne-a declarat medicul Mihaela Crăescu.
Trebuie precizat că, în prezent, cea mai mare solicitare este pe secția de Terapie intensivă, unde sunt șapte paturi alocate bolnavilor Covid și 45 de paturi pentru ceilalți pacienți. În această secție, din cei 138 de angajați, 13 sunt infectați cu coronavirus. Conducerea unității medicale intenționează să extindă capacitatea pentru pacienții Covid la 12 sau chiar 13 paturi, dar acest lucru se va întâmpla după ce vor fi achiziționate nouă ventilatoare mecanice mobile, procedura de achiziție fiind pe ultima sută de metri.

Citit 4537 ori Ultima modificare Joi, 23 Iulie 2020 02:53

7 comentarii

 • postat de batranul fara nume
  Joi, 23 Iulie 2020 09:16
  86.124.204.***
  la cati indivizi cu halat sunt in acel spital, oameni fara suflet, fara scrupule, si cu gandul doar la innavutire personala sunt acolo, se poate contesta ca echipa de epidemiologi a fost condusa de un doctor veterinar? Adica, exista vreo diferenta intre vietatile tratate de medicul veterinar si pacientii care au nevoie de tratament si asistenta medicala? Sau poate vreti sa spuneti ca voi, medicii umani sunteti mai presus decat medicul veterinar? Eu unul, personal, nu cred! Medicul veterinar vindeca o vietate, fara sa-i studieze buzunarele sau gradele de rudenie cu apartinatorii...
  4
  12
  Raportează
 • postat de Tudor V
  Joi, 23 Iulie 2020 00:27
  89.136.0.***
  Cu parere de rau dar nu stie nimeni ce debandada este in Spitalul Judetean! Daca la poarta principala este control (care poate fi pacalit cu banutii de rigoare, conform afirmatiei efectuata de catre un vizitator descurcaret), celelalte intrari din zona Salii sporturilor, sau cele din zona policlinicii sunt vraiste. La policlinica mai este un angajat al firmei de paza, total depasit de situatie, dar la celelalte 3-4 usi este vraiste (daca nu le stii, te ajuta baietii firmelor de constructii)! Cat despre ”Policlinica groazei”, acolo poti intra simplu, cu voia paznicului care-ti masoara temperatura, iar de acolo de la cabinete (unde pacientii asteapta cu masca sub barbie lipiti unul de altul, fara sa le spuna cineva ceva), ai portile deschise spre tot spitalul. Daca ai un tricou alb sau alta culoare uni (verde sau albastru), respectiv adidasi albi, te saluta ”colegii” si te poti plimba nestingherit prin toate sectiile! Nu contest profesionalismul angajatilor de la paza, desi se pot face observatii multe, problema este ca sunt putini, sunt usi multe fara sistem de blocaj pe interior, iar odata intrat, esti liber ca si infectiile !
  5
  24
  Raportează
 • postat de ioana
  Miercuri, 22 Iulie 2020 23:02
  86.124.203.***
  Mare este gradina Domnului !!! Medic veterinar la conducerea unei echipe de control ?!! De fapt unde sunt multi boi si multe vaci ,sunt si veterinari pe masura !!!Sa ne dea Dumnezeu sanatate ,ca altfel ne duc astia la grajduri, in loc de spital.
  8
  15
  Raportează
 • postat de Realitatea
  Miercuri, 22 Iulie 2020 22:28
  93.122.248.***
  Ce va face secția de Terapie intensivă cu 12 paturi dacă numărul pacienților cu covid crește la 1000 și mai mult? Încredere, medicul veterinar expert va rezolva acest lucru.
  4
  14
  Raportează
 • postat de Florin
  Miercuri, 22 Iulie 2020 22:24
  5.13.163.***
  CINE SE SCUZA, SE ACUZA. Parca ar fi primul sau ultimul caz si sa NU FIM IPOCRITI. Sa vedem parul din propriul ochi, sa recunoastem ca nu suntem perfecti, sa aratam ce putem, ce am facut si apoi sa criticam si sa aratam cu degetul spre altii. Sa ne uitam prima data in propria gradina si apoi peste gard la vecini.
  1
  15
  Raportează
 • postat de Ada
  Miercuri, 22 Iulie 2020 20:59
  82.79.132.***
  De ce nu ati scris nimic despre declaratiile revoltatoarea pentru cei care au avut probleme de sanatate in ultimele luni, declaratii facute la aceasta conferinta de presa: ”Vreau să fac un apel tututor gălăţenilor şi întregii ţări că Spitalul de Urgenţă funcţionează şi a funcţionat şi aceste patru luni de zile la capacitate maximă" sau "Conducerea Consiliului Judeţului Galaţi a ţinut să dea asigurări că spitalul judeţean este deschis pentru toţi bolnavii, nu numai pentru persoanele infectate cu noul coronavirus" Serios?!
  4
  12
  Raportează
 • postat de ne pasa de oras
  Miercuri, 22 Iulie 2020 19:59
  89.136.185.***
  s a gandit cineva ca acest virus poate fi transmis si prin intermediul tantarilor care inteapa persoane deja infectate; a fost o perioada fara tantari dar acum au revenit in forta
  16
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.