Militarii donează sânge pentru salvarea vieții semenilor

Militarii donează sânge pentru salvarea vieții semenilor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pompierii sunt mereu acolo unde este nevoie de ei, așa că militarii gălățeni s-au mobilizat pentru o nouă misiune. Este vorba despre o misiune mai diferită decât cele cu care militarii sunt obișnuiți. Chiar dacă scopul este identic, cel de a salva vieți, de data aceasta pompierii au ales să se alăture unei campanii de donare de sânge, intitulată sugestiv “Salvatorii donează pentru viață”.

Aatfel, începând din 7 septembrie, 30 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi, donează sânge la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină Galați, pentru a veni în sprijinul semenilor a căror viață depinde de actul benevol de donare de sânge. Mai mult, militarii care s-au vindecat de coronavirus vor dona și plasmă, pentru a le da o șansă în plus pacienților aflați în stare gravă pe un pat de spital.

Gestul pompierilor continuă seria acestor intervenții salvatoare, derulate constant, de-a lungul anilor, demonstrând astfel faptul că există numeroase moduri de a veni în sprijinul vieţii, cel în cauză fiind accesibil oricărei persoane sănătoase.

Confruntându-se permanent, prin prisma profesiei, cu suferinţa semenilor, pompierii militari înţeleg importanţa oricărui gest care ar putea oferi bucurie, speranţă şi o şansă la viaţă, ca atare aceste acțiuni extraprofesionale vor continua.

Citit 955 ori Ultima modificare Joi, 04 Februarie 2021 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.