Folk în lanţ, la Galaţi. Mircea Baniciu vine la Festivalul ”Baladele Dunării”

Folk în lanţ, la Galaţi. Mircea Baniciu vine la Festivalul ”Baladele Dunării”
Mircea Baniciu & Pacifica
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Galaţiul are parte de festivaluri de folk în lanţ. După ce, săptămâna trecută, au fost două zile de "Folk la Dunăre", sâmbătă, 26 septembrie, de la ora 18,00, se va desfăşura, tot la Gradina de vară a Teatrului Național de Operă și Operetă "N. Leonard", Festivalul Național Studențesc de Muzică Folk "Baladele Dunării", ediția a XXII-a.

Este o ediţie de criză, aflăm de la directorul Casei de Cultură a Studenţilor (CCS) din Galaţi, Cristi Mortu, organizată în condiţii de pandemie: "Ca să putem prinde vremea bună pentru face acest festival în aer liber, am fost nevoiţi să-l programăm mai devreme. Practic, cursurile nu au început, interpreţii nu au avut timp să repete, fiind şi vacanţă, dar şi pandemie. Dar am vrut să organizăm, totuşi, această ediţie, ca să  nu întrerupem o tradiţie frumoasă. Nu va fi festival cu juriu, cum a fost până acum, va fi doar o singură seară de gală, vor participa cu siguranţă în jur de 20 de interpreţi de la casele de cultură din Bucureşti, Iaşi şi Galaţi. Aşteptăm confirmări şi pentru cei de la Ploieşti şi Braşov", ne lămureşte directorul Casei de Cultură a Studenţilor din Galaţi.

Aşa cum ne-am obişnuit deja, pe lângă interpreţii studenţi, FestivaluI "Baladele Dunării" are şi invitaţi speciali. Anul acesta va cânta la Galaţi Mircea Baniciu & Pacifica.

Intrarea este liberă, dar fiind condiţii de distanţare impuse, organizatorii îi roagă pe cei care doresc să participe să-şi rezerve locuri la numărul de telefon 0756.015.444.

"Avem alocate 150 de locuri pentru acest eveniment. Rugăm spectatorii să sune pentru rezervare, pentru a putea să le alocăm locuri gratuite, astfel încât să putem respecta condiţiile de distanţare. În cazul în care vom avea mai mulţi doritori, până în 200, trebuie să depunem o nouă solicitare", mai spune directorul CCS.

Cei care nu pot ajunge la eveniment vor putea urmări toate recitalurile în condiţii de live streaming pe pagina de Facebook a Casei de Cultură a Studenților Galați.

Citit 3098 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Septembrie 2020 01:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.