Noi reguli sanitare pentru studenţi şi universităţi, începând de astăzi

Noi reguli sanitare pentru studenţi şi universităţi, începând de astăzi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Studenții din cămine, confirmați cu COVID, pot pleca să se izoleze la domiciliu dacă fac asta cu mașina personală și nu cu mijloace de transport în comun, potrivit noului Ordin comun al miniștrilor Sănătății și Educației, publicat în Monitorul Oficial.

Actul normativ modifică vechiul ghid privind instituirea de măsuri sanitare şi de protecţie în instituţiile de învăţământ superior în perioada pandemiei de COVID-19. Documentul care se aplică începând cu 1 octombrie în toate universitățile de stat și private din România, prevede că dacă un student care este cazat în caminele unei facultăți este depistat pozitiv, acesta se poate izola fie la spital, fie acasă, dacă pleacă cu mașina personală spre domiciliu. “Studentul confirmat se va izola în unitățile de izolare și tratament anexate spitalelor, fie la domiciliul personal, cu condiția ca deplasarea până la acesta să se facă cu mijloc de transport personal și nu cu mijloace de transport în comun”, prevede ordinul citat.  Ba mai mult, colegii de cameră ai studentului infectat cu noul coronavirus rămân 14 zile în carantină, în cameră, dacă au acolo grup sanitar propriu. “Contacții de cameră ai studentului confirmat vor fi carantinați în camera de cămin, cu condiția ca aceasta să aibă grup sanitar propriu. În cazul în care nu are grup sanitar propriu, vor fi carantinați în izolator”, se precizează în actul normativ. 

“Pentru studenții aflați în carantină se vor găsi soluții punctuale pentru a li se furniza alimentele la ușa camerei”, mai prevede ordinul de ministru.

Actul normativ aduce și o altă noutate, aceea că universitățile stabilesc ce scenariu vor, pe baza autonomiei universitare și “cu asumarea răspunderii publice şi cu respectarea calităţii actului didactic”. Prin urmare, în noul set de reguli semnate de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și de ministrul Educației, Monica Anisie, nu se mai regăsește criteriul epidemiologic cu rata de infectare la mia de locuitori, după care se dictează scenariile de la unităţile de învăţământ preuniversitar.

Citit 1435 ori Ultima modificare Joi, 01 Octombrie 2020 10:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.