Amenzi pentru nerespectarea restricțiilor și rute ocolitoare

Amenzi pentru nerespectarea restricțiilor și rute ocolitoare
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În ultimele 48 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului - Județul Galați, structurile teritoriale MAI, alături de reprezentanți ai Ministerului Sănătății și ai Ministerului Muncii, au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul a fost de a preveni răspândirea noului coronavirus, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat şi măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și sanitară, precum și a prevederilor legale în vigoare. Au fost verificate 302 societăți comerciale și au fost aplicate 288 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în valoare de 45.000 de lei. Au fost aplicate și două sancțiuni pentru două societăți comerciale care au organizat activități în spațiul public/privat închis pentru care au fost instituite restricții, în valoare de 12.000 de lei. Numărul de efective aflate în teren a fost de 480, respectiv 282 de polițiști, 72 de jandarmi și 126 de polițiști locali.

Neregulile în ceea ce privește aplicarea măsurilor de protecție sanitară pot fi sesizate la linia telefonică TELVERDE - 0800800165. În același timp, Instituția Prefectului face apel către gălățeni să respecte cu strictețe regulile de protecție sanitară: purtarea măștii de protecție, păstrarea distanței fizice și igiena mâinilor.

Totodată, Prefectura Galați reamintește că un cartier din localitatea Ivești este în carantină din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus. Tocmai de aceea, prin decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați s-au stabilit următoarele rute ocolitoare: DJ 255 Izvoarele - Slobozia Conachi - Pechea - ieșire DJ 251 - Costache Negri - Cudalbi - ieșire DJ 254 - Grivița, sau DJ 253 Umbrărești - intersecție cu DJ 254 B - Grivița. Participanții la trafic sunt rugați să folosească aceste rute ocolitoare pentru a evita tranzitarea cartierului carantinat.

Citit 3450 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Octombrie 2020 23:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.