Zarzavaturi ”pe ochi frumoşi”, în pieţele gălăţene. Cinci tone de mâncare, retrase de pe tarabe

Zarzavaturi ”pe ochi frumoşi”, în pieţele gălăţene. Cinci tone de mâncare, retrase de pe tarabe
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Mai mulţi comercianţi de legume şi fructe care se aşteptau să facă profit în plin sezon al conservelor au rămas cu buza umflată, în urma controalelor făcute de Poliţia Locală în pieţele gălăţene.

Cel mai invocat motiv pentru care au fost confiscate peste 4.800 de kilograme de struguri, hrean, vinete sau roşii a fost neîndeplinirea obligaţiei de a afişa preţurile produselor, zece operatori dintre cei 23 sancţionaţi fiind găsiţi în această situaţie. Alţi 13 comercianţi au fost sancţionaţi în baza Legii 12/1990, poliţiştii locali aplicând totodată, acolo unde situaţia a impus-o, şi confiscarea cântarelor sau a altor bunuri, valoarea totală a acestora depăşind suma de 11.000 de lei. Printre bunurile confiscate de autorităţi s-au numărat şi 1.360 de ţigarete, comercializate ilegal prin pieţe, fie la adăpostul tarabelor cu zarzavat, fie de vânzători "independenţi".

Neîndeplinirea obligaţiilor gospodăreşti privind menţinerea în stare de curăţenie a spaţiului şi limitarea zonei de desfăşurare a activităţii au constituit cele mai frecvente cauze pentru care agenţii economici din Galaţi au fost amendaţi în primele nouă luni ale acestui an, ca urmare a verificărilor poliţiştilor Serviciului Control Activități Comerciale. Dintre cele 465 de amenzi aplicate pentru diverse nereguli, 177 au fost date pentru motivele de mai sus, în cazul a 12 agenţi fiind dispusă şi măsura suspendării activităţii. În 72 de cazuri, a fost confiscată marfa. Vara a fost fierbinte şi pentru deţinătorii de magazine şi terase, care au înţeles că domeniul public e al tuturor şi pot face ce vor cu el.

"În perioada iunie-septembrie 2020, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale, au efectuat verificări cu privire la ocuparea domeniului public cu terase sezoniere, lăzi cu înghețată, vitrine frigorifice și chioșcuri pentru înghețată şi băuturi răcoritoare. În urma acestor acțiuni, au fost aplicate 12 sancțiuni, în valoare totală de 6.800 de lei. Amenzile au fost aplicate pentru lipsa acordului de funcționare și a autorizației pentru alimentație publică, lipsa licenței pentru amplasarea terasei sezoniere şi lipsa autorizațiilor penzru utilizarea de muzică în scop ambiental, conform Legii 8/1996", a precizat Aurelia Bogatu Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Citit 13695 ori Ultima modificare Vineri, 23 Octombrie 2020 20:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.