Cercetătorii gălăţeni, cei mai buni la un târg de inovaţii şi inventii

Cercetătorii gălăţeni, cei mai buni la un târg de inovaţii şi inventii
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

O echipă a Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați a câştigat Premiul "INOVALIMENT 2020".

În cadrul primei ediții a Târgului Internațional de Invenții și Inovații "INOVALIMENT", care s-a desfășurat online, în perioada 23-27 noiembrie, au fost prezentate peste 45 de lucrări științifice, din categorii precum: alimente funcționale, alimente sustenabile, ingrediente inovatoare, tehnologii inovative și siguranța alimentelor 2020.

Facultatea Știința și Ingineria Alimentelor din Galaţi a înscris în competiție un număr de 12 lucrări de cercetare cu rezultate inovative, brevetate sau în curs de brevetare, câștigând două premii importante.

Echipa de cercetători din Galați care a câştigat premiul cel mare pentru lucrarea științifică "Ingrediente naturale cu funcționalitate multiplă pe bază de extracte antocianice din coji de vinete și bacterii lactice co-microîncapsulate și aplicații ale acestora" este alcătuită din Nina-Nicoleta Condurache, Gabriela Elena Bahrim, Gabriela Râpeanu şi Nicoleta Stănciuc. Valoarea lucrării lor este dată de valorificarea unor reziduuri precum cojile de vinete, dar și de tehnologia inovatoare de microîncapsulare a bacteriilor lactice, care conferă protejarea compușilor biologici activi pe care acestea le conțin.

O altă echipă, formată din Caterina Dumitru şi Camelia Vizireanu, a obţinut Premiul al II-lea la secțiunea Tehnologii alimentare, cu o băutură destinată persoanelor cu dislipidemie.

Citit 1883 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie 2020 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.