Serbările de pandemie nu i-au ţinut liniştiţi pe gălăţeni. Sute de sancţiuni

Serbările de pandemie nu i-au ţinut liniştiţi pe gălăţeni. Sute de sancţiuni
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Lipsa Serbărilor Galaţiului şi a celor cele prilejuite de Ziua Naţională din acest an, pe fondul pandemiei de COVID-19, nu i-au ţinut departe totuşi pe gălăţeni de la ispite. De la cele rele, pentru că deşi adunările au fost interzise, la fel ca şi chefurile stradale sau cele din restaurante, s-au găsit destui care să se certe cu bunele moravuri. Cel puţin aşa susţine Jandarmeria Galaţi, ai cărei militari au ieşit pe străzi pentru a se asigura că oamenii nu încalcă regulile. Şi nu s-au înşelat, pentru că atât în zilele premergătoare Sf. Andrei, cât şi de Ziua Naţională, au primit numeroase apeluri la 112 şi la dispeceratul unităţii ori au constatat direct încălcări ale normelor de convieţuire socială.

"Au fost aplicate 220 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 38.400 de lei, dintre care 153 de sancțiuni au fost avertismente scrise. Sancțiunile au fost aplicate pentru proferarea de injurii, amenințări cu acte de violență, participarea la scandal în locuri publice, refuz de legitimare, nerespectarea măsurilor de protecție individuală, nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu și circulația persoanelor în intervalul orar 23:00 - 05:00, fără motiv justificat sau fără a deține declarație pe proprie răspundere", se precizează într-un comunicat al Jandarmeriei Galaţi. În ultimele cinci zile, 350 de jandarmi au asigurat ordinea în locurile unde s-au desfăşurat manifestări religioase, sportive și comemorative, cât și pentru verificarea respectării măsurilor epidemiologice ce au avut ca scop prevenirea infecțiilor cu COVID-19.

Citit 1069 ori Ultima modificare Joi, 03 Decembrie 2020 22:56

1 comentariu

 • postat de TanaraFANApesede81ani
  Vineri, 04 Decembrie 2020 17:46
  78.96.83.***
  Pastrati cu mare atentie aceste amenzi, pe baza lor se vor elibera viitoarele CERTIFICATE DE REVOLUTIONAR, dupa fuga diktatorului la Targoviste in decembrie !
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.