Navă construită la Galaţi, pentru Portul Constanţa

Navă construită la Galaţi, pentru Portul Constanţa
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Navrom Shipyard Galaţi a livrat Administraţiei Porturilor Maritime (APM) Constanţa o navă tanc autopropulsată, în valoare de 8.97 milioane de lei, fără TVA. "Nava multifuncţională Nereus, construită şi achiziţionată prin proiectul finanţat prin CEF Transport - Infrastructură pentru operaţiuni sigure şi pentru protecţia mediului în Portul Constanţa - PROTECT, a ajuns în Portul Constanta, pentru probe de mare. Săptămâna trecută, nava a fost testată pe Dunare", se precizează într-un comunicat de presă al APM Constanţa.

Nava "Nereus" are 500 tone deadweight, poate atinge o viteză de 11 noduri, are performanţe de navigaţie ridicate şi va asigura preluarea reziduurilor petroliere şi a apelor uzate de la navele aflate în porturile maritime româneşti şi în rada acestora.

Nava are o lungime de 44,57 metri, lăţime 8,90 metri, pescaj 2,90 metri şi are o capacitate de stocare în trei compartimente: 60 metri cubi marfă, 475 metri cubi marfă şi 247 metri cubi balast. Nava va fi deservită de un echipaj format din şase persoane.

Citit 1424 ori Ultima modificare Vineri, 04 Decembrie 2020 21:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.