România are un nou guvern de coaliție

România are un nou guvern de coaliție
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Guvernul PNL - USR-PLUS - UDMR, condus de Florin Cîțu, a trecut de votul Parlamentului. Au fost 260 de voturi "pentru" și 186 "împotrivă", în condițiile în care nu a existat nicio abținere. Pentru ca Guvernul să primească votul de încredere era nevoie de minimum 228 de voturi ”pentru”, în contextul în care au fost validați, până în prezent, 455 de parlamentari.
Componența ”la vârf” a noului Executiv al României este următoarea: Florin Cîțu (PNL), prim-ministru, Dan Barna (USR-PLUS) și Kelemen Hunor (UDMR), vicepremieri.
În urma negocierilor politice, cabinetele au fost repartizate astfel: nouă miniștri de la Partidul Națiional Liberal și anume Alexandru Nazare, la Finanțe, Bogdan Aurescu, la Externe, Nicolae Ciucă la Apărare, Virgil Popescu la Energie, Lucian Bode la Interne, Sorin Cîmpeanu la Educație, Bogdan Gheorghiu la Cultură, Adrian Oros la Agricultură și Raluca Turcan la Muncă, șase din partea Alianței USR-PLUS, Stelian Ion la Justiție, Vlad Voiculescu la Sănătate, Cătălin Drulă la Transporturi, Cristian Ghinea la Fonduri Europene, Claudiu Năsui la Economie și Ciprian Teleman la Cercetare, Inovare, Digitalizare, în timp ce UDMR deține trei portofolii: Cseke Attila, la Dezvoltare, Tanczos Barna la Mediu și și Eduard Novak la Tineret și Sport.

Citit 1372 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Decembrie 2020 21:23

1 comentariu

 • postat de Un dezamagit
  Joi, 24 Decembrie 2020 16:26
  188.24.194.***
  Nu am votat nici o data p.s.d. si nici nu am sa i votez, nereformati, dar incepand din acest an nu mai voi vota nici cu actualul p.n.l, pnl care nu are NIMIC COMUN CU LIBERALISMUL, actualul pnl, cu orban in frunte si stanga la galati sunt niste marionete a unor papusari din psd, udmr, si usr, asta fiind foarte vizibil la guvernul prezentat si la impartirea ministerelor, cu foarte mici exceptii, ministri total incompetenti, in frunte cu catu, un elev, ca si un student putin zis mediocru, care nu are ce cauta in fruntea unui guvern.
  Rusine actualei conduceri pnl, care a dus in derizoriu un partid speranta a renasterii romaniei, oameni ca Ichim de la galati, Tataru care a dus greul covidului,sau Rares Bogdan, nu au loc in guvern, adevarati liberali, ca sa nu mai vorbim de Crin Antonescu care aparasit pnl fiind dezamagit de sforile trase de orban, turcan si compania.
  Daca nu va treziti o sa aveti exact soarta pnt, cel mai slab si manevrabil guvern pe care la avut tara in ultimii treizeci de an, cu exceptia guvernului dancila care a fost o catastrofa, o rusine pentru tara.
  8
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.