România are un nou guvern de coaliție

România are un nou guvern de coaliție
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Guvernul PNL - USR-PLUS - UDMR, condus de Florin Cîțu, a trecut de votul Parlamentului. Au fost 260 de voturi "pentru" și 186 "împotrivă", în condițiile în care nu a existat nicio abținere. Pentru ca Guvernul să primească votul de încredere era nevoie de minimum 228 de voturi ”pentru”, în contextul în care au fost validați, până în prezent, 455 de parlamentari.

Componența ”la vârf” a noului Executiv al României este următoarea: Florin Cîțu (PNL), prim-ministru, Dan Barna (USR-PLUS) și Kelemen Hunor (UDMR), vicepremieri.

În urma negocierilor politice, cabinetele au fost repartizate astfel: nouă miniștri de la Partidul Națiional Liberal și anume Alexandru Nazare, la Finanțe, Bogdan Aurescu, la Externe, Nicolae Ciucă la Apărare, Virgil Popescu la Energie, Lucian Bode la Interne, Sorin Cîmpeanu la Educație, Bogdan Gheorghiu la Cultură, Adrian Oros la Agricultură și Raluca Turcan la Muncă, șase din partea Alianței USR-PLUS, Stelian Ion la Justiție, Vlad Voiculescu la Sănătate, Cătălin Drulă la Transporturi, Cristian Ghinea la Fonduri Europene, Claudiu Năsui la Economie și Ciprian Teleman la Cercetare, Inovare, Digitalizare, în timp ce UDMR deține trei portofolii: Cseke Attila, la Dezvoltare, Tanczos Barna la Mediu și și Eduard Novak la Tineret și Sport.

Citit 1463 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Decembrie 2020 21:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.