Cum pot fi făcute programările pentru vaccinarea anti-COVID

Cum pot fi făcute programările pentru vaccinarea anti-COVID
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că a fost deschisă o pagină de internet unde românii se pot programa pentru administrarea vaccinului împotriva COVID-19. Momentan, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile Sănătate și Social, sistem public și privat.

Programările pentru administrarea vaccinului se pot face pe pagina https://programare.vaccinare-covid.gov.ro.

"Începând de luni, 28 decembrie a.c., în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănătate și social, urmând să se activeze accesul în aplicație și pentru celelalte două grupe de vaccinare (grupa a II-a - populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și grupa a III-a - populația generală). Vom informa opinia publică imediat ce accesul în aplicație va fi disponibil și pentru aceste două grupe populaționale", a anunțat Comitetul național privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Cum te programezi pentru vaccinare

Persoanele care se planifică la vaccinare își creează un cont pe baza datelor de identificare și a numărului de telefon. În contul creat, cetățenii au acces la propriile programări: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare și rapelul (cea de-a doua doză).

De asemenea, în momentul programării, platforma generează un document pe baza căruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificată. Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programării se realizează în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platformă sau pe baza cărții de identitate.

"Planificarea electronică prin intermediul platformei eficientizează procesul de vaccinare, distribuția dozelor de vaccinare și evită supraaglomerarea din centrele de vaccinare. Platforma informatică vine în sprijinul tuturor celor care vor să se programeze pentru vaccin, inclusiv populația generală din etapa a 3-a", se arată într-un comunicat de presă.

Citit 2227 ori Ultima modificare Luni, 28 Decembrie 2020 18:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.