Primul caz de gripă înregistrat în județul Galați

Primul caz de gripă înregistrat în județul Galați
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un bărbat în vârstă de 43 de ani este primul gălățean diagnosticat cu gripă în actualul sezon rece. Purtarea măștii medicale și regulile de distanțare socială au avut ca efect indirect și o scădere importantă a numărului cazurilor de gripă. În alți ani, vârful sezonului gripal era atins exact în această perioadă.

Gălățeanul a mers la un laborator de analize medicale pentru a-și face testul RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19. La recomandarea personalului medical, și-a făcut însă și un test pentru depistarea virusurilor gripale sezoniere. Așa a aflat că nu suferă de COVID-19, ci de gripă.

"Testele au arătat că este vorba de o infecție cu virus gripal de tip B. Starea de sănătate a pacientului era una bună, el urmând tratamentul pentru gripă acasă", a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați. Cazul a fost diagnosticat săptămâna trecută.

Normele sanitare impuse de actuala epidemie de COVID-19 au ca efect și scăderea circulației altor virusuri sezoniere, printre care se numără și virusurile gripale. De asemenea, și campania de vaccinare antigripală din acest sezon rece a fost mult mai extinsă decât în sezoanele precedente. Medicii atrag atenția că vaccinarea este singurul mijloc eficient prin care poate fi prevenită gripa. Un pacient vaccinat dezvoltă forme mult mai ușoare de boală, cu riscuri foarte mici de apariția a complicațiilor.

Recent, Ministerul Sănătății a luat decizia ca toată populația să beneficieze de vaccin antigripal gratuit. În cazul în care vrei să primești acest vaccin, întreabă-ți medicul de familie!

Citit 2065 ori Ultima modificare Vineri, 22 Ianuarie 2021 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.