Conductă magistrală nouă, pentru aducțiunea de la Vadu-Roșca

Conductă magistrală nouă, pentru aducțiunea de la Vadu-Roșca
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Operatorul regional Apă Canal SA anunță că, în zilele de 25-27 ianuarie, va avea loc cuplarea și punerea în funcțiune a noii conducte de aducțiune de la Vadu Roșca, în lungime de șase kilometri. "Pe întreaga lungime a conductei de apă reabilitate s-au realizat cămine noi de vane/ armături, cămine de branșament pentru gospodăriile de apă de pe traseul conductei, toate echipate cu armături noi, performante. De asemenea, s-au montat mai multe vane de separație care vor permite izolarea unor tronsoane mai mici de conductă în cazul viitoarelor intervenții, astfel încât disconfortul creat consumatorilor afectați de sistarea apei să se reducă semnificativ", precizează compania.

Apă Canal informează că, în toată perioada lucrărilor de cuplare a noii conducte magistrale, va lua măsuri de asigurare a serviciului de alimentare cu apă în parametri. Astfel, din 21 ianuarie, se vor efectua manevrele necesare suplimentării necesarului de apă pentru consumatorii din municipiul Galați cu debit din sursa de suprafață (Dunărea), iar pentru localitățile de pe traseul conductei magistrale de la Vadu-Roșca se va asigura apă din conducta de aducțiune de la captarea Salcia-Liești.

Sursa de apă brută de adâncime - captarea Vadu-Roșca, situată în jud. Vrancea - este esențială pentru alimentarea cu apă a consumatorilor din municipiul Galați arondați Stației de Repompare Filești, dar și a consumatorilor din localitățile de pe traseul conductei: Vadu-Roșca, Fundeni, Lungoci, Hanu Conachi, Piscu, Independența, Braniștea, Slobozia Conachi, Cuza Vodă şi Pechea.

Citit 1872 ori Ultima modificare Duminică, 24 Ianuarie 2021 14:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.