Elev de clasa a II-a violat de vărul mai mare

Elev de clasa a II-a violat de vărul mai mare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri-dimineaţă, în vreme ce elevii se bucurau de ziua liberă prilejuită de protestul profesorilor, un copil de 9 ani din localitatea Cişmele era abuzat de un adolescent.

Băiatul se îndrepta spre stâna la care lucrează tatăl său când s-a întâlnit cu vărul  mai mare, care i-a promis că îi dă un telefon mobil dacă merge cu el.

Fiind rude, cel mic s-a lăsat ademenit într-o casă din apropiere, unde a fost violat. După ce a fost siluit, copilul a alergat la tatăl său, căruia i-a povestit oroarea.

Părintele a sunat imediat la Serviciul 112, iar fiul său a fost transportat cu Ambulanţa la Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi, unde a fost examinat de medici, după care s-a întors acasă.

Protecţia Copilului s-a autosesizat în acest caz şi a trimis la Cişmele o echipă mobilă care să cerceteze situaţia familiei în care s-a petrecut groaznicul incident.

„Copilul în vârstă de 9 ani locuieşte împreună cu părinţii, este elev în clasa a II-a şi frecventează şcoala, însă astăzi (ieri n.r.) era grevă şi de aceea nu se afla la ore”.

„Băiatul este într-o stare delicată şi urmează să discutăm de mâine cu el. Va face consiliere psihologică pentru că a fost abuzat şi a suferit o traumă”, a declarat Manon Cristoloveanu, directoarea Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DCASPC) Galaţi.

Violatorul este şi el minor

Potrivit informaţiilor obţinute de la Cristina Tatulici, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Galaţi, medicul legist care l-a examinat pe copilul de 9 ani a confirmat că acesta a suferit o deflorare recentă.

„Ştim cine este autorul. Cazul a fost preluat de Serviciul de Investigaţii Criminale care cu ajutorul Poliţiei Rurale îl va reţine şi îl va audia pe făptaş”.

„Urmează să fie informat procurorul pentru a dispune cu privire la măsura reţinerii lui”, a precizat reprezentanta IPJ Galaţi.

Deşi datele puse la dispoziţie de către poliţie indicau că vârsta agresorului este de 19 ani, din informaţiile obţinute de către echipa Protecţiei Copilului care a fost ieri la Cişmele reiese că acesta are de fapt 17 ani, deci ar fi la rândul lui minor.

După cum a precizat ulterior şefa DGASPC Galaţi, adolescentul, care urmează să fie anchetat de poliţie, va primi la rândul lui consiliere de specialitate pentru delicvenţă juvenilă.

Oricare ar fi vârsta violatorului  fapta sa este în aceeaşi măsură îngrozitoare şi condamnabilă.

Citit 1120 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.