UPDATE: Trei traficanţi „acoperiţi” au fost arestați după ce au fost prinşi cu canabis. Unul dintre ei este militar

UPDATE: Trei traficanţi „acoperiţi” au fost arestați după ce au fost prinşi cu canabis. Unul dintre ei este militar
Transport de droguri, finalizat în arest
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

UPDATE: Tribunalul Galați a admis cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a celor trei traficanți de canabis, prinși în urma unui flagrant al polițiștilor BCCO Galați în cursul serii de joi. 30 de zile vor sta după gratii tinerii cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani, deși aceștia au cerut instanței să fie plasați în arest la domiciliu.

Printre ei se află un militar din cadrul Batalionului 300 Infanterie, acuzat, alături de ceilalți doi, că ar fi introdus în țară circa 600 de grame de canabis, adus din Spania cu o mașină și pe care le.ar fi transportat la Galați, în vederea comercializării.


Trei tineri, bănuiți că ar fi introdus în țară un colet conținând droguri de risc, au fost prinşi în flagrant de poliţiştii de la Crimă Organizată, în timp ce aduceau în Galaţi peste jumătate de kilogram de canabis. Marfa fusese adusă din Spania, iar pentru a asigura reuşita transportului, dealerii au folosit documente falsificate.

Flagrantul organizat pe raza municipiului Galaţi i-a vizat pe trei tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, despre care apăruseră informaţii că ar fi adus canabis din Spania. Calea pe care aceştia ar fi folosit-o ca să inntroducă în ţară peste jumătate de kilogram de ar fi fost cea rutieră, aceştia reuşind să treacă graniţa, la bordul unui autovehicul, cantitatea de substanţă pe care urmau să o aducă la Galaţi, pentru a o vinde. La destinaţie, au fost interceptaţi de poliţiştii BCCO Galaţi, care, sub coordonarea unui procuror DIICOT au organizat un flagrant soldat nu doar cu reţinerea celor trei şi a 600 de grame de droguri importate, ci şi a altor elemente care arată că operaţiunea fusese minuţios pusă la cale de dealeri.

"La flagrant, asupra unuia dintre tineri a fost găsit un grinder cu urme de materie vegetală, în care s-a pus în evidență tetrahidrocannabinol, substanță psihotropă biosintetizată de plantă canabis. După preluarea coletului, folosind un fișier foto ce reprezenta o carte de identitate cu datele de identificare ale altei persoane, dar cu fotografia unuia dintre ei, ar fi deținut și transportat, fără drept, cantitatea de droguri în cauză, în scopul valorificării ulterioare, în municipiul Galați", se precizează în comunicatul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi. Cei trei au fost reţinuţi pe loc de procurori pe baza de ordonanţă. Ei urmează a fi prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru trafic de droguri de risc. Ei riscă între 3 şi 15 ani de închisoare. Dacă ar fi reuşit să vândă canabisul pe piaţa gălăţeană, ar fi obţinut aproape 10.000 de euro.

Citit 3465 ori Ultima modificare Duminică, 31 Ianuarie 2021 21:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.