PANDEMIE COVID-19. Restricțiile de circulație, de la ora 22,00

PANDEMIE COVID-19. Restricțiile de circulație, de la ora 22,00
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

UPDATE, miercuri, 10 martie 2021. Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat în ședința de miercuri hotărârea numărul 16, prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, recomandând totodată și noi restricții.

Prelungirea stării de alertă

Astfel, prin această hotărâre CNSU a propus ca interdicția privind deplasarea în afara locuinței să fie valabilă în intervalul orar 22,00-5,00 (până în prezent, intervalul era 23,00-5,00).

Totodată, CNSU a propus limitarea la 70 la sută a gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul hotelurilor și pensiunilor aflate în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă: Arieșeni din județul Alba, Stâna de Vale din județul Bihor, Bran, Poiana Brașov și Predeal din județul Brașov, zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul Caraș-Severin, Novaci-Rânca din județul Gorj, Băile Homorod, Băile Tușnad, Borsec și Harghita-Băi din județul Harghita, Straja din județul Hunedoara, Borșa și Cavnic din județul Maramureș, Sovata din județul Mureș, Durău din județul Neamț, Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova, Păltiniș din județul Sibiu, Vatra Dornei din județul Suceava și Voineasa din județul Vâlcea.

CITEȘTE ȘI: Peste 4.500 de cazuri noi de coronavirus. Crește numărul pacienților de la terapie intensivă [Evoluţia pandemiei, la nivel național]


Guvernul ia în calcul ca restricțiile de circulație să fie începând cu ora 22,00, nu 23,00, așa cum este în prezent. Potrivit unor surse oficiale, discuția este în contextul în care numărul de infectări cu noul coronavirus este în creștere.

De altfel, premierul Florin Cîțu s-a declarat nemulțumit în ultima perioadă că măsurile instituite pentru combaterea epidemiei nu sunt respectate, iar cei care nu le respectă nu sunt sancționați.

Întrebat dacă Guvernul ia în calcul noi restricții, premierul a răspuns: "Vom analiza situaţia şi în funcţie de evoluţia situaţiei vom veni şi cu măsuri. În acest moment sunt măsurile pe care le avem şi pe acestea le implementăm".

În acest moment, circulația este restricționată începând cu ora 23.00, persoanele care părăsesc domiciliul după această oră putând să o facă pentru câteva motive și având asupra lor declarații pe proprie răspundere.

Prim-ministrul Florin Cîţu a făcut, sâmbătă, un nou apel la cetăţeni pentru respectarea regulilor de protecţie sanitară, în contextul în care numărul cazurilor noi de infectare cu COVID-19 a crescut.

(8 martie 2021)

Citit 6600 ori Ultima modificare Vineri, 12 Martie 2021 12:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.