UPDATE Cursurile claselor terminale, între cele două vacanţe de Paşte

UPDATE Cursurile claselor terminale, între cele două vacanţe de Paşte
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

UPDATE, joi, 25 martie 2021. Doar cursuri online pentru clasele terminale între cele două vacanţe de Paşte [detalii]


UPDATE, miercuri, 24 martie 2021. Ca urmare a criticilor aduse de organizaţiile de părinţi şi elevi, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că o variantă pe care o va propune joi, 25 martie 2021, în cadrul Comitetului de dialog social, este aceea de a decala cu o singură săptămână finalul anului școlar, astfel încât examenul de Evaluare Națională să poată începe pe 22 iunie 2021, așa cum prevede structura în vigoare a anului școlar.

Declarația a fost făcută la doar o zi după ce ministrul a anunțat că propune ca vacanța de primăvară să se prelungească pentru perioada 2 aprilie - 4 mai, iar Evaluarea Națională să se decaleze până în iulie, după Bacalaureat.

Astfel, anul școlar ar urma să se încheie pe 25 iunie, nu pe 2 iulie, așa cum prevede varianta anunțată marți, 23 martie 2021, de ministrul Educației.


UPDATEMinistrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: Anul şcolar se prelungeşte cu două săptămâni * Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se vor muta în vacanţa de primăvară.

„Finalul semestrului al doilea se decalează cu două săptămâni. Vacanța de primăvara se prelungește cu două săptămâni. În loc să finalizăm semestrul al doilea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie. Excepţie fac elevii clasei a VIII-a, care termină cursurile pe 25 iunie (în loc de 11 iunie), elevii clasei a XII-a, care termină pe 18 iunie (în loc de 4 iunie), și învăţământul profesional și tehnic, care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie).


PROPUNERI: Vacanţa de primăvară se prelungeşte la o lună, Evaluarea Naţională se va da în iulie | Evaluarea Națională se va derula în perioada 5 iulie - 8 iulie, iar admiterea la liceu, după această dată, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Vacanţa de primăvară ar putea dura din 2 aprilie până pe 4 mai.

"Astăzi, am înregistrat un număr foarte important de îmbolnăviri chiar și în incinta școlilor. Am propus o serie de modificări la structura anului școlar, modificări care au următoarele avantaje: propunând o vacanță de primăvară care să înceapă în data de 2 aprilie până în data de 4 mai, aceasta va cuprinde perioada sărbătorilor pascale, fie că vorbim de Paștele catolic, în data de 4 aprilie, fie că vorbim de cel ortodox, în data de 2 mai. Astfel, în perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectiva epidemiologică, vom beneficia de o scădere a mobilității, prin acordarea acestei vacanțe în tot sistemul de învățământ preuniversitar. Al doilea avantaj este acela că examenul național de bacalaureat se păstrează la datele planificate, se păstrează cu prezență fizică și se va derula între 28 iunie și 1 iulie, probele scrise.

Dezavantajul este că suntem nevoiți să decalam examenul de Evaluare Națională, el se va derula în perioada 5 iulie - 8 iulie, urmând ca admiterea în liceu să se facă după data de 8 iulie", a declarat ministrul Educaţiei.

Citit 3655 ori Ultima modificare Joi, 25 Martie 2021 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.