Forţele Navale, exerciţii militare pe Dunăre (FOTO și VIDEO)
Foto: Forţele Navale

Forţele Navale, exerciţii militare pe Dunăre (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Zece nave militare fluviale ale Forţelor Navale Române au participat, în perioada 22-26 martie, la exerciţiul "Danube Protector 21.11.1". Exerciţiul, desfăşurat pe Dunăre şi pe braţul Măcin, a avut la bază un scenariu fictiv de escaladare a unei crize politico-militare ce a generat o agresiune armată în nordul Dobrogei.

"Obiectivul principal al exercițiului l-a reprezentat dezvoltarea nivelului de instruire al echipajelor navelor militare fluviale, prin aplicarea procedurilor operaționale de respingere a unui desant naval, în condiții de acțiuni ofensive asimetrice pe fluviu. Zece nave militare din subordinea Flotilei Fluviale și a Bazei Logistice Navale au executat acțiuni tactice de apărare a comunicațiilor fluviale și a infrastructurii energetice, prin trageri cu sistemele de artilerie de la bord, iar un detașament de infanteriști marini a asigurat securitatea terestră a raioanelor de desfășurare a exercițiului", se precizează într-un comunicat de presă al Forţelor Navale.

Caracterul întrunit al exercițiului "Danube Protector" a fost completat de participarea unui detașament din subordinea Batalionului Nave Treceri Fluviale al Forțelor Terestre Române, alcătuit din două bacuri fluviale, care au asigurat mobilitatea trupelor în raioane.

Sursa foto, Forţele Navale. Video, de Ovidiu Amălinei

Citit 1533 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Martie 2021 02:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.