Exerciții cu dispozitive explozive pe Dunăre
Foto: Forțele Navale

Exerciții cu dispozitive explozive pe Dunăre
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Militarii Flotilei Fluviale "Mihail Kogălniceanu" au desfășurat, în perioada 19-23 aprilie, în Galați și Brăila, o serie de secvențe de instruire, informează Forțele Navale Române.

La exerciții au participat cinci vedete blindate ale Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie "Comandor Virgil Alexandru Dragalina" și patru vedete fluviale ale Divizionului 88 Vedete Fluviale "Amiral Gheorghe Sandu".

"La Galați, militarii fluviali s-au instruit în vederea ambarcării minelor la bordul vedetelor fluviale, ce au ca misiune lupta cu dispozitivele explozive lansate la fluviu, în orice punct al acestuia, indiferent de anotimp şi situaţie hidrologică.

În portul militar Brăila, s-a executat ambarcarea cu muniție pentru instalațiile aruncătoare de proiectile reactive navalizate, cu o bătaie maximă de până la 20 de kilometri", se precizează într-o informare a Forțelor Navale.

O echipă de specialiști de la Statul Major al Forțelor Navale a evaluat, pe parcursul săptămânii trecute, navele și echipajele, apreciind deprinderile militarilor și modul de aplicare a procedurilor, utilizat în conformitate cu standardele NATO.

Exercițiul, organizat de marinarii militari ai Flotilei Fluviale, a urmărit creșterea nivelului de pregătire și de instruire al capabilităților, pentru a putea executa misiunile ordonate în zona de responsabilitate.

Citit 1714 ori Ultima modificare Luni, 26 Aprilie 2021 21:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.