Primarul demolează sediul PSD, pentru o parcare subterană

Primarul demolează sediul PSD, pentru o parcare subterană
Planuri de restructurare urbană
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a pus gând rău sediului organizaţiei judeţene PSD, partid din care face parte. Vrea să demoleze clădirea care găzduieşte partidul politic, imobilul aparţinând Primăriei. Scopul este unul edilitar: amenajarea unei parcări subterane ample, iar la suprafaţă a unei piaţete largi, menite să găzduiască evenimente de tot felul.

Parcarea subterană de pe strada Eroilor nr. 1, pentru care Primăria a lansat în licitaţie un studiu de fezabilitate, va fi mult mai amplă şi va impune demolarea clădirii care găzduieşte acum sediul PSD. Informaţiile ne-au fost dezvăluite, în premieră, de primarul oraşului, Ionuţ Pucheanu.

Potrivit edilului, parcarea subterană dorită în zona Eroilor nr. 1 ar urma să se întindă de la Centrul Cultural "Dunărea de Jos" până la clădirea-monument de arhitectură aparţinând Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, trecând pe sub zona din faţa Teatrului Dramatic "Fani Tardini", pe sub esplanada Monumentului Eroilor Revoluţiei şi pe sub strada Eroilor. Pentru strada Eroilor se vor analiza soluţiile de trafic, luându-se în calcul şi ideea de a deservi doar intrarea şi ieşirea în parcarea subterană, fără a mai străpunge strada Domnească.

"Va fi o mare parcare subterană, care să poată deservi Primăria, Prefectura, Consiliul Judeţean, dar şi pe gălăţenii care vor veni seara sau weekend la spectacole. Casa Căsătoriilor va lua fiinţă în Casa Geshov (clădirea istorică restaurată acum cu fonduri europene - n.r.), prin urmare va fi o zonă extraordinar de înţesată de public. Iar toată zona de deasupra va deveni un mare parc sau o piaţetă care să deservească zona de instituţii publice, aşa cum există peste tot în lume", a declarat Pucheanu, în emisiunea "Ediţie specială" de la ProLider FM.

În emisiunea radio, primarul a reamintit celelalte locuri în care ar urma să fie amenajate parcări subterane. În afară de zona Spitalului de Copii, unde parcarea ar urma să coboare pe două etaje sub parcul care va fi refăcut, vizată este şi esplanada Sălii Sporturilor. În locul imensei platforme de beton, s-ar dori un parc, iar dedesubt, o parcare subterană. La fel şi în faţa fostului Cinematograf "Ţiglina". Pentru zona Casei de Cultură a Sindicatelor, planul este şi mai ambiţios: parcare subterană cu desfiinţarea parcării de la sol şi amenajarea unui parc tematic generos, în armonie cu Păpădia. O parcare subterană se dorise şi sub piaţeta de la Biserica Greacă, dar zona este prea strâmtă şi s-a renunţat.

Deocamdată, Primăria are doar un studiu de prefezablitate făcut la nivelul municipiului Galaţi, atât pentru parcări supraterane, cât şi pentru subterane, deci mai e mult până se vor concretiza toate aceste planuri.

Citit 3876 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iulie 2021 01:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.