UPDATE. Spitalul municipal Tecuci, în administrarea Consiliului Județean

UPDATE. Spitalul municipal Tecuci, în administrarea Consiliului Județean
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După cum ziarul „Viața liberă” anticipa, marți, 27 iulie 2021, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean, a fost adoptat proiectul de hotărâre care prevede acceptarea transferului Spitalului Municipal „Anton Cincu” Tecuci, de la Consiliul Local al municipiului Tecuci la Consiliul Județean Galați.

“Ne dorim să preluăm spitalul din Tecuci pentru a îmbunătăți serviciile medicale din centrul și nord-vestul județului, pentru aproape 100.000 de oameni. Este un spital vechi, cu peste 100 de ani de funcționare și care are mare nevoie de investiții, atât în infrastructura medicală, cât și în dotarea cu echipamente medicale moderne.

Vrem să salvăm acest spital, astfel că, pe lângă fondurile pe care ne pregătim să le alocăm din bugetul propriu, lucrăm deja și la mai multe investiții mari cu fonduri europene. Unul dintre proiecte, care vizează dotarea de urgență cu zeci de aparate medicale, cu mii de echipamente de protecție și substanțe medicale, precum și cu mobilier medical, totul în valoare de peste 12 milioane de lei, este deja depus spre finanțare la Ministerul Fondurilor Europene.

De asemenea, planificăm deja realizarea unui proiect cu fonduri europene, în valoare de peste 30 de milioane de euro, pentru consolidarea, reabilitarea, eficientizarea energetică și dotarea acestui spital. În acest sens, am avut deja discuții cu Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est, astfel încât să obținem finanțare prin Programul Operațional Regional 2021-2027”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Fiind una dintre cele mai importante unități medicale ale județului, Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci mai are nevoie de o hotărăre de Guvern pentru a trece în mod oficial în proprietatea Consiliului Județean.

 


 

Dacă aleșii județului vor fi de acord, Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci va trece în administrarea Consiliului Județean. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus votului la ședința ordinară de astăzi, 27 iulie 2021.

„Se acceptă transferul managementului asistenței medicale pentru Spitalul Municipal «Anton Cincu» Tecuci, de la Consiliul Local al municipiului Tecuci la Consiliul Județean Galați”, prevede proiectul de hotărâre. Imobilele în care funcționează Spitalul Municipal Tecuci vor fi declarate de interes public județean și vor fi trecute în administrarea Consiliului Județean Galați. Consiliul Local Tecuci a aprobat deja acest transfer.

Autoritățile argumentează că serviciile medicale oferite se Spitalul „Cincu” se adresează atât locuitorilor municipiului Tecuci, cât și cetățenilor din întreaga zonă de nord-vest a județului, populația deservită fiind de peste 100.000 de locuitori.

Predarea activelor financiar-contabile și a statelor de funcții, precum și predarea/preluarea imobilelor (construcții și terenuri aferente) se vor efectua în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a Hotărârii Guvernului prin care se va aproba acest transfer de la Consiliul Local Tecuci la Consiliul Județean Galați.

Citit 1091 ori Ultima modificare Vineri, 30 Iulie 2021 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.