Protest al șoferilor Transurb, în fața Prefecturii. Sindicaliștii acuză nereguli din managementul societății

Protest al șoferilor Transurb, în fața Prefecturii. Sindicaliștii acuză nereguli din managementul societății
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Sindicatul Șoferilor Liberi din cadrul Transurb SA va organiza o acțiune de protest, mâine, 16 septembrie, între orele 10,30 și 11,30, pe platoul Monumentului Revoluției din fața Prefecturii. Conform unui comunicat, motivele protestului sunt „situația economico-financiară dezastruoasă în care se află Transurb” și faptul că „răbdarea salariaților are o limită”.

„Numai pe primele șapte luni ale anului 2021, au fost înregistrate pierderi de peste 5 milioane de lei. Organizația noastră a atras atenția factorilor de răspundere care dirijează activitatea societății asupra acestor anomalii, însă până în acest moment, nu s-a schimbat nimic în bine. Ne permitem să apreciem faptul că, până la sfârșitul acestui an, Transurb SA va ajunge la imposibilitatea de a putea desfășura activitatea de transport călători în oraș. Considerăm că această situație a fost generată, pe de o parte, de subfinanțarea societății de către autoritățile locale, prin decontarea unui preț pe kilometru cu mult sub cel real, iar pe de altă parte, de unele nereguli petrecute în managementul societății în ultimii ani! Numărul de autobuze necesare insuficient, aprovizionarea cu piese de schimb deficitară, depășiri substanțiale la consumul de carburant fără o justificare clară, salariați fără valoare profesională în posturile-cheie, decontări fictive constatate în urma unor controale și multe alte nereguli semnalate de către organizația sindicală conducerii societății, membrilor Consiliului de Administrație și domnului primar au rămas, din păcate, fără ecou”, se afirmă în comunicatul remis de Sindicatul Șoferilor Transurb.

La cele de mai sus se adaugă „explozia prețurilor la energie, gaze, carburanți, alimente etc. și viitorul incert pe care îl simt salariații, în timp ce salariile tarifare ale acestora trebuiau indexate cu rata inflației aferentă anului 2020 încă din luna ianuarie, clauză contractuală pentru care s-au făcut doar promisiuni!”, se mai afirmă în documentul citat.

În consecință, membrii Sindicatului Șoferilor Liberi din Transurb SA vor protesta, mâine, timp de o oră, în fața Prefecturii gălățene. Vom vedea dacă cineva îi și ascultă, nu numai să-i audă sau să-i vadă.

Citit 5898 ori Ultima modificare Joi, 16 Septembrie 2021 01:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.