Expoziţie de carte gălăţeană a momentului

Expoziţie de carte gălăţeană a momentului
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor – CARP Galaţi deschide luni, 20 septembrie, expoziţia cu titlul explicit „Autori gălăţeni şi cărţile lor”. Este ediţia a doua a acestei manifestări dedicată exclusiv cărţilor gălăţene şi care reuneşte volume ieşite din teascurile tipografiilor după anul 2018 la acest moment cu o „producţie” etalată a 127 de scriitori, după ce la prima ediţie, în 2018, au expus aproape 90 de autori. Expoziția a fost amenajată în sălile CARP din strada Domnească nr. 53, peste drum de clădirea Primăriei.  

Luni, începând cu ora 11,00, va fi deschiderea oficială a expoziţiei, scurtă, după regulile cerute de pandemie. Cărţile expuse pot fi văzute, în Biblioteca CARP, până pe 30 septembrie, deschisă zilnic  între orele 9,00 şi 13,00, perioadă în care vor avea loc şi câteva lansări de carte.

Evenimentul este organizat de CARP Galaţi, redacţia revistei „Armonii de toamnă”, editată de CARP Galaţi şi Salonul cultural cu același nume şi paternitate. Desigur, cărţile pot fi răsfoite şi chiar citite în sala de lectură a CARP, autorii putând fi contactaţi şi unele cărţi, achiziţionate.

.„Nu este o competiţie, aici se regăsesc autori cu vârste între şapte şi peste 80 de ani”, a precizat prof. Ghiţă Nazare, la rândul său publicist şi editor, iniţiatorul evenimentului. „Expoziţia este una reprezentativă şi reprezentativitatea o dă faptul că pune în evidenţă valoarea scrisului autorilor gălăţeni. Din cei 127 de autori, peste 35 sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România, peste 20 sunt membri ai Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, alţii sunt membri ai diferitelor asociaţii de creaţii – ale compozitorilor, umoriştilor, artiştilor plastici.” Expoziţia este structurată pe şapte domenii: literatură, cu cea mai numeroasă ofertă, artă plastică şi muzicală, ştiinţe, viaţă spirituală, educaţie-învăţământ, umor-sport-turism şi reviste de cultură, ştiinţifice şi educaţie – nu mai puţin de 14 reviste şi anuare din judeţul nostru, de la publicaţiile Bibliotecii „V.A. Urechia”, la „Tecuciul literar artistic” ş.a..

Citit 1050 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Septembrie 2021 01:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.