”Lapte și corn” la sfârșit de octombrie, în școlile gălățene

”Lapte și corn” la sfârșit de octombrie, în școlile gălățene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nici la debut de octombrie, elevii și preșcolarii gălățeni nu beneficiază de produsele lactate, de patiserie sau fructele ce constituie gustarea acestora, conform unui program național aflat în derulare, deși procedurile de atribuire au fost demarate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) încă din luna iulie de către autoritatea contractantă - Consiliul Județean (CJ) Galați.

”Această licitație este încă în desfășurare, în ultimele etape. Unii ofertanți, din cei 18 pe care îi avem pentru cele nouă loturi, depun sub un anumit prag și este necesar să se facă verificări suplimentare. Procedura este oricum deosebit de complexă cu termene și clarificări atât din partea beneficiarului, dar și a ofertanților, ca să nu mai vorbim de volumul documentelor”, ne-a explicat responsabilul de comunicare al CJ Galați, Ionuț Negru.

Acesta a adăugat că este nevoie de date atât de la Inspectoratul Școlar Județean, cât și de la APIA, instituție ce gestionează decontările acestui program la nivel național. În plus, aproape două săptămâni sunt rezervate contestațiilor, ceea ce face ca un termen realist pentru apariția gustării în școli să fie sfârșitul lunii octombrie.

În județul Galați, valoarea totală de atribuire a contractelor pentru cele nouă loturi este de circa 11,3 milioane lei, beneficiari finali fiind circa 47.000 de copii.

Citit 1178 ori Ultima modificare Vineri, 01 Octombrie 2021 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.