Anonimat la concursurile de directori în şcoli

Anonimat la concursurile de directori în şcoli
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi a publicat lista candidaţilor înscrişi la concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi de director adjunct din şcolile judeţului, dar profesorii şi părinţii interesaţi de subiect nu pot afla prea multe informaţii din document.

În total, sunt 296 de candidaţi pentru funcţia de director şi director adjunct, din care doar 40 au avut curajul să li se publice numele la validarea dosarelor, în timp ce restul au cerut să participe anonim, aşa că sunt identificaţi printr-un cod unic. Metodologia de concurs prevede posibilitatea anonimizării datelor personale pentru candidaţi, la cererea acestora, la fel şi publicarea rezultatelor la concurs, deşi, în definitiv, ei vor ocupa o funcţie publică, plătită din bani publici.

Spre deosebire de precedentul concurs, organizat de Ministerul Educaţiei în 2016, de data aceasta profesorii nu aleg şcoala pe care vor să o conducă, decât după ce promovează proba scrisă a concursului. Dacă iau cel puţin nota 7 la acest examen, se pot înscrie la proba interviului.

În total, la Galaţi sunt 168 de posturi de director vacante şi 64 de director adjunct. Proba scrisă se va desfăşura pe 15 octombrie, iar în perioada 15 noiembrie - 8 decembrie va avea loc etapa de interviu.

Citit 2022 ori Ultima modificare Luni, 04 Octombrie 2021 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.