Un sfert de oraș nu va avea apă o zi întreagă

Un sfert de oraș nu va avea apă o zi întreagă
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Sistarea furnizării apei potabile în zona orașului alimentată de Stația de Pompare de la Filești în ziua de 8 decembrie va fi determinată, pe de o parte, de înlocuirea rețelei de apă potabilă pe tronsonul reabilitat al bulevardului Henri Coandă, dar și de o serie de intervenții punctuale, necesare mentenanței la rețelele din cartierele aferente.

Lucrările efectuate la rețelele de utilități în cadrul proiectului "Modernizare linii de tramvai și carosabil străzile Traian Vuia, Henri Coandă, George Coșbuc", derulat de Primăria Municipiului Galați va determina o nouă "pană" programată de apă potabilă.

Miercuri, 8 decembrie, în intervalul orar 8,00 - 24,00, robinetele gălățenilor care locuiesc în partea de nord-vest a orașului, cea alimentată de Stația de Pompare de la Filești, vor fi uscate, pentru a se putea efectua cuplarea conductei magistrale din zona Kaufland cu cea de la stația de repompare, precum și pentru cuplarea unei noi conducte de mare capacitate la rețeaua de distribuție din zonă.

Vor fi afectați toți consumatorii arondați Stației de Repompare Filești (blocuri, abonați casnici, agenți economici, instituții) din arealul cuprins între: str. Gh. Doja, bdul. G. Coșbuc, str. Drumul Viilor, str. N. Mantu, str. Drumul de Centură, sat Filești, Calea Smârdan, respectiv următoarele cartiere, cu străzile adiacente: cartier Aurel Vlaicu, cartier Siderurgiștilor Vest, cartier Micro 14 (inclusiv Viaduct), cartier I.C. Frimu, cartier Filești, sat Filești, cartier Micro 38, cartier Micro 39A, cartier Micro 39B, cartier Micro 39C, cartier Micro 40, cartier Micro 13B.

Consumatorii afectați sunt rugați să își facă provizii de apă pentru consum și uz casnic. Pentru situații deosebite, pe durata sistării alimentării cu apă, vor fi amplasate cisterne, după cum urmează: parcarea blocului A1 - Micro 39 C, blocul I2 - Școala 30 - Micro 40 și Biserica "Sf. Mina" - strada Tecuci. În situații speciale se poate solicita cisterna mobilă. Cererile pot fi făcute la Dispeceratul societății, la numerele de telefon 0236.463.294 și 0236.473.380 int.133.

Sistarea va fi şi prilej pentru angajații Apă Canal să pună în aplicare un plan de intervenții la o serie de puncte din zona vizată, unde sunt necesare lucrări de mentenanță. Este vorba de lucrări ce vor fi efectuate la rețelele de distribuție aferente intrării în stația Filești, blocurilor C9-B6 din Micro 39A, blocului P3A de pe str. Călugăreni și unui obiectiv de pe Drumul Viilor. "Aceasta este ultima oprire majoră de apă din anul 2021 pentru lucrări de investiții programate la magistralele de apă potabilă din zona Stației de repompare Filești", au promis reprezentanții SC Apă Canal.

Citit 11499 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Decembrie 2021 00:02

1 comentariu

 • postat de galatean nemultumit
  Miercuri, 08 Decembrie 2021 11:48
  193.230.156.***
  Nici nu ar mai avea cand sa o mai faca, ca deja anul 2021 s-a dus ... oricum la ultimele doua "opriri majore de apa", cu mult timp inainte de oprire, cand am incercat sa fac o "provizie" am constatat ca apa curgea deja murdara ... si nici macar nu incepuse lucrarile!!! Cum explicati domnilor reprezentanti ai societatii de furnizare apa o astfel de situatie????
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.