Transportul public, premiat după greve în sistem

Transportul public, premiat după greve în sistem
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

„Primăria municipiului Galați a obținut premiul pentru excelență în transport public și mobilitate, în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România – ediția a patra (2021)”, transmite administraţia locală printr-un comunicat de presă. Trofeul vine după ce, în luna noiembrie, transportul public a fost paralizat de două ori de proteste ale angajaţilor SC Transurb SA. Mai mult, directorul general a demisionat, iar problemele companiei sunt departe de a se fi rezolvat.

Trofeul pentru excelenţă în transport public şi mobilitate i-a fost decernat Primăriei Galaţi la Gala Asociației Municipiilor din România. Este o inițiativă care pune în evidență "excelența în diverse domenii pentru administrația publică locală și contribuie la stimularea performanței și la schimbul de bune practici într-o serie de domenii de importanță deosebită pentru administrația publică locală". 

„Mă bucur că acțiunile noastre sunt apreciate la nivel național în acest important domeniu al transportului și mobilității. Am realizat în ultimii ani importante investiții: s-au achiziționat troleibuze noi și moderne, primele autobuze hibrid, dar și primele tramvaie noi după 40 de ani. Vorbim de peste 100 de mijloace noi și moderne pentru gălățeni. Mai mult, avem proiectele pentru străzile Siderurgiștilor, 1 Decembrie 1918, Traian Vuia, Henri Coandă și George Coșbuc, s-au realizat noi piste pentru bicicliști, avem noi proiecte pentru stații de încărcare a mașinilor electrice și multe alte acțiuni care se înscriu în linia dezvoltării transportului și mobilității. Țin să le mulțumesc colegilor din Primărie pentru întreaga implicare în astfel de proiecte și tuturor gălățenilor pentru încredere”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Gălăţenii aşteaptă, însă, rezolvarea problemelor reale din transportul public local, cum ar fi mai puțină aglomerație în mijloacele de transport, introducerea plății prin SMS și cu cardul bancar etc.

Citit 1971 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Decembrie 2021 02:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.