Cum a evoluat vaccinarea în sistemul de învățământ

Cum a evoluat vaccinarea în sistemul de învățământ
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, duminică, la Prima TV, că vaccinarea împotriva COVID-19 trebuie să fie un gest voluntar, dar că personal a susţinut imunizarea.

"Vaccinarea este pe de o parte o problemă de sănătate individuală, pe de altă parte este o problemă de sănătate publică. Am susţinut tot timpul importanţa şi necesitatea vaccinării, mai ales în contextul dat de primele variante ale acestui virus, SARS-CoV-2. De altfel, am susţinut introducerea ratei de vaccinare în rândul personalului din învăţământ drept criteriu pentru funcţionarea şcolilor. În data de 5 noiembrie, am introdus acest lucru. Astăzi, am renunţat din motive pe care le-am explicat, vaccinarea nu te mai ajută atât de mult în cazul variantei Omicron, nu mai poate opri răspândirea acestei noi variante a virusului", a precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a subliniat că vaccinarea trebuie să rămână o decizie individuală, la fel ca testarea. "Trebuie să ne adaptăm din mers. Asta, sigur, afectează predictibilitatea în sistemul de învăţământ", a afirmat Cîmpeanu și a menționat că în 2.838 de şcoli procentul de vaccinare împotriva COVID-19 este de sută la sută în rândul personalului.

"Nu există şcoli în care nu s-a vaccinat niciun profesor. Există 2.838 de şcoli în care procentul de vaccinare al personalului din învăţământ, nu numai al cadrelor didactice, este de sută la sută. În 14.000 de şcoli şi grădiniţe, procentul de vaccinare este de peste 60 la sută. La nivelul întregului sistem de învăţământ, rata de vaccinare este mult peste 70 la sută, iar şcolile cu cea mai slabă rată de vaccinare sunt undeva la 20-25 la sută, un lucru de neînţeles pentru mine", a mai spus ministrul Educației.

Citit 1061 ori Ultima modificare Luni, 17 Ianuarie 2022 22:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.