Marcela Daniela Costea revine la conducerea APDM Galați

Marcela Daniela Costea revine la conducerea APDM Galați
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

O nouă schimbare intervine la vârful conducerii Administrației Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați după ce mandatul actualului director, Alexandru Șerban, care expiră pe 22 martie, nu a mai fost prelungit de conducerea Ministerului Transporturilor.

Din 23 martie, la conducerea instituției va veni Marcela Daniela Costea, care a mai îndeplinit, de altfel, până în 2020, funcția de director general al APDM Galați, iar anterior a fost şef birou Proiecte Europene. Din 2021 până în prezent, Marcela Daniela Costea a fost director general al Administrației Piețelor SA, din subordinea Consiliului Local Galați.

În ultimii doi ani, numirile la conducerea APDM Galați, dar și alte instituții din subordinea Ministerului Transporturilor, au fost în rezonanță cu schimbările politice de la centru. Alexandru Șerban a avut sprijinul politic al PNL, în timp ce Marcela Daniela Costea are sprijinul PSD. Episodic, în peisaj a mai apărut pentru o scurtă vreme și Nicolae Vizinteanu, susținut de USR. Conform algoritmului stabilit la formarea Guvernului Ciucă, la conducerea Ministerului Transporturilor a venit Sorin Grindeanu, din partea PSD.

Ultimele decizii luate în calitate de director general al APDM Galați de Alexandru Șerban s-au referit la găsirea unei metode mai flexibile de relansare a licitației pentru Terminalul Multimodal din Portul Galați (PMG) Etapa PMG - Etapa 1 - "Modernizarea infrastructurii portuare".

După cum v-am informat în paginile ziarului ”Viața liberă”, în luna februarie a.c., încercarea de atribuire a acestui contract, în valoare de 179,4 milioane de lei, a eșuat după ce comisia de licitație a constatat că, singura ofertă depusă, din partea asociației conduse de Euro Construct Trading 98, nu corespunde din punct de vedere tehnic condițiilor impuse prin caietul de sarcini.

”Am pregătit o nouă variantă a acestei licitații, iar soluția la care ne-am gândit, prin care se păstrează suma inițială, este de a primi și oferte alternative de realizare a investiției. Am făcut o ultimă solicitare către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), pentru a avea un punct de vedere vizavi de această chestiune, pentru că legislația este oarecum interpretabilă – dacă putem primi și oferte de bază sau doar oferte alternative, și urma ca după primirea răspunsului să fie relansată licitația. Părerea noastră e că se pot primi și oferte de bază și oferte alternative, dar ANAP are ultimul cuvânt. Oferta alternativă se poate referi atât la preț – ar putea fi chiar mai mic, cât și la soluția tehnică, dar rezultatul final trebuie să fie același, în conformitate cu indicatorii tehnico-economici stabiliți inițial”, ne-a declarat Alexandru Șerban.

Terminalul multimodal din portul Galați este cel mai important proiect al APDM Galați. El este împărțit în trei etape de implementare, iar până în prezent s-a lovit de dificultatea de a găsi constructori pentru realizarea lucrărilor.

Citit 6644 ori Ultima modificare Vineri, 18 Martie 2022 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.