CD-uri cu muzica lui Dimitrie Cantemir

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Broşură în Canada: Comunitatea Moldovenilor din Quebec (CMQ) şi-a lansat prima ediţie a unei broşuri dedicate prezentării activităţilor organizate de şi pentru românii din cele două state româneşti, precum şi a micilor întreprinzători proveniţi de pe ambele maluri ale Prutului.

Concert de muzică veche, la Istanbul: Duminică, 27 iunie a.c., în grădina Muzeului Cantemir din Istanbul, aflat în custodia Institutului Cultural Român Dimitrie Cantemir, va avea loc, între orele 20 şi 21, un concert de muzică veche românească şi de Cantemir, organizat în parteneriat cu Fundatia ARTE şi cu Primăria „de sector" Fatih şi oferit de tânăra formaţie  Imago Mundi din Bucureşti.

Vor fi interpretate, cu instrumente vechi, melodii tradiţionale româneşti, anonime sau compuse  de Barbu Lăutaru şi Anton Pann, dar şi piese scrise în stil clasic turcesc de Dimitrie Cantemir, a cărui muzică este în plină expansiune pe piaţa muzicală turcească (au apărut până acum 4 CD-uri cu compoziţiile sale, unul fiind realizat cu contribuţia Institutului Cantemir, iar altul de către marele artist catalan Jordi Savall).

Muzeul Cantemir, inaugurat în 2007, într-o aripă a Palatului Cantemir, restaurat parţial, este situat în cartierul Fener (Fanarul de altădată), la doi paşi de Patriarhia Greco-Ortodoxă.

Marin Sorescu, de la Craiova la Madrid: Vinerea trecută a avut loc, concomitent, în Espacio Niram din Madrid şi  în Muzeul de Artă din Craiova,  dezbaterea şi prezentarea "Marin Sorescu - Viata şi Opera", în organizarea  Directorului Centrului „Eugen Ionescu” din Slatina, George Smarandache.

Citit 1214 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.