Visul unui gălăţean: O herghelie în apropierea Galaţiului

Visul unui gălăţean: O herghelie în apropierea Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dacă Dumnezeu ar mai fi dat o poruncă, aceasta ar fi fost „Să iubiţi caii!” *

În urmă cu foarte scurt timp, la Galaţi a avut loc o expoziţie de cai lipiţani, care s-a bucurat de un real succes la public. Expoziţia de cai a fost o reuşită, mulţi dintre cei care trecut pragul Halelor Mariano fiind foarte încântaţi de faptul că au putut admira frumoşii cai de rasă.

La acea  expoziţie au participat cai din patru herghelii cu tradiţie: „Sâmbăta de Jos”, „Chichiş”, „Covasna” şi „Angheluş”. Pe lângă caii din aceste herghelii, au putut fi admiraţi şi cei din herghelia « Brateş-Prut -Frumuşiţa».

La Frumuşiţa

Nu departe de Galaţi, la Frumuşiţa, se află frumoasa herghelie „Brateş-Prut” , un loc unde 30 de cai de rasă, toţi certificaţi şi luaţi în evidenţa DSV şi a Autorităţii Hipice Naţionale, îşi găsesc adăpostul.

Înfiinţată în 2009, herghelia « Brateş-Prut » are ca principală activitate reproducerea cailor lipiţani.

„Avem în acest moment 18 iepe de rasă pură, de cea mai bună calitate, cu pedigri, care provin din cele patru herghelii de renume de la noi din ţară. Momentan la herghelia noastră nu putem desfăşura activităţi de agrement, dar obiectivul nostru este ca în curând să putem face şi acest lucru”, ne-a explicat domnul Marian Băilă.

Încă dinainte de expoziţia de cai, domnul Băilă ne-a mărturisit că îşi doreşte foarte mult să poată muta herghelia cât mai aproape de Galaţi.

„Mi-aş dori să mut totul chiar în oraş, într-o locaţie în care pot veni toţi gălăţenii iubitori de cai. Aş vrea să pot face acest lucru pentru ca cei mici să poată practica echitaţia care este un sport nobil, ne spunea domnul Băilă înainte de deschiderea expoziţiei.

Visul se vrea realitate

Expoziţia a trecut, sute de gălăţeni au admirat caii prezenţi la Galaţi. După cele trei zile în care a fost gazdă pentru cele patru herghelii din ţară, Marian Băilă e mai hotărât decât niciodată să facă herghelie la Galaţi.

„Judecând după numărul mare de vizitatori şi după reacţiile pe care le-au avut cei mici, sunt mai hotărât decât oricând să transform acest obiectiv în realitate. Vreau ca cei mici să aibă unde admira un cal, nu doar să-l vadă în cărţi sau la televizor.”

„Vreau ca cei care iubesc animalele să se poată bucura de „balerinii lumii animalelor” (n.r. lipiţanii). Am nevoie de aproximativ 10 hectare de teren arabil pe care să mut herghelia de la Frumuşiţa şi sper, din tot sufletul, să reuşesc să găsesc ceea ce îmi trebuie”, ne-a mărturisit directorul grupului de firme Mariano.

Grupul de firme Mariano are în proprietate 10 hectare de pământ în pe drumul spre Giurgiuleşti. „Vreau întâi să văd dacă este posibil să cumpăr o locaţie pe drumul spre Gârboavele. Orice persoană sau grup de persoane care are în proprietate o suprafaţă de teren agricol apropiată de cea de mai sus este rugată să ne contacteze” susţine domnul Băilă, care speră că, într-un timp destul de scurt, va mări efectivul hergheliei.

Dragostea de animale a fost dovedită de Marian Băilă prin cele două expoziţii (cea de porumbei şi cea de cai lipiţani) organizate. Sperăm ca această dragoste de animale să îl ajute în demersul său pentru ca toţi gălăţenii să aibă  un loc în care să îşi poată duce copiii pentru câteva ore de relaxare şi voie bună.

Citit 2536 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.