Centru de diagnosticare a cancerului, inaugurat la Spitalul Județean

Centru de diagnosticare a cancerului, inaugurat la Spitalul Județean
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Joi, 14 aprilie, la subsolul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Ap. Andrei”, a fost inaugurat un centru amenajat pentru diagnosticarea cancerului în faze incipiente, cu ajutorul unui PET-CT. Acest echipament medical de ultimă generație (Made in USA), în valoare de două milioane de euro, a fost achiziționat cu fonduri proprii de Consiliul Județean (CJ) Galați.

Cu această ocazie, președintele CJ, Costel Fotea a precizat că acest centru, dotat și cu un accelerator liniar de particule, căruia i se va adăuga, în curând, un al doilea aparat medical în funcțiune de acest tip, este unic în regiune. Accesibilitatea sa este, în acest moment, dată de cei circa 20.000 de pacienți înscriși pentru investigații și tratament. ”Este o investiţie care aduce speranţă, o investiţie care aduce sănătate şi rezolvarea problemelor aici, acasă. (...) Deja, în jur de 40-50 de oameni afectați de această teribilă maladie au beneficiat zilnic de proceduri cu ajutorul primului accelerator de particule și aceștia nu sunt doar din Galați, ci și din județele limitrofe”, a menționat președintele Consiliului Județean. Acesta a adăugat că, în viitor, provocarea va fi atragerea de medici specializați, în condițiile în care ”va trebui să ținem pasul cu toate noutățile în acest domeniu”.

La rândul său, medicul Adina Bașa, specialist în medicină nucleară, a prezentat etapele și traseul pe care le va urma un pacient potențial beneficiar al investigațiilor și procedurilor specifice de la noul centru gălățean de diagnosticare a cancerului.

Citit 2646 ori Ultima modificare Vineri, 15 Aprilie 2022 14:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.