Tarife noi la Plaja "Dunărea" avem. Piscine şi toalete noi, nu se ştie...
Foto: Anca Melinte

Tarife noi la Plaja "Dunărea" avem. Piscine şi toalete noi, nu se ştie...
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Primăria Galaţi încearcă din nou să găsească un furnizor pentru două piscine modulare mobile, racordate la utilităţi, necesare la Plaja "Dunărea". Prima procedură, lansată la finele lunii decembrie 2021, a fost anulată automat, în lipsa ofertanţilor. Acum valoarea estimată a contractului a fost majorată de la 442.000 de lei fără TVA la 580.000 de lei fără TVA, iar ofertele sunt aşteptate până astăzi, 26 aprilie 2022, ora 15,00, criteriul de atribuire fiind "preţul cel mai scăzut".

Noile tarife de intrare la Plaja "Dunărea" au fost deja aprobate, însă atracţiile oferite de baza de agrement par să rămână aceleaşi de anul trecut. E greu de crezut că municipalitatea va reuşi, până la începerea sezonului estival, să instaleze pe plaja de nisip cele două piscine, care ar urma să aibă aproximativ nouă metri lungime, aproape patru metri lăţime şi o adâncime de circa un metru şi jumătate. De asemenea, trebuie să fie racordate la apă şi canalizare şi cu un cămin prefabricat pentru utilităţi.

Pentru că în scurtul sezon estival al Plajei "Dunărea" din 2021, toţi clienţii şi-au dorit să ocupe un şezlong în zona de aqua-park, municipalitatea a renunţat la a mai percepe tarife diferite pentru cele două zone - plajă, respectiv, piscine şi tobogane.

După cum ziarul nostru a anunţat, tarifele de acces la baza de agrement Plaja "Dunărea" au fost votate recent de aleşi. În lunile iunie şi septembrie, de marţi până duminică, adulţii vor plăti 40 de lei, iar copiii cu vârsta de la 7 la 14 ani - 20 de lei. Accesul este gratuit pentru copiii mai mici de şapte ani, indiferent de zi sau de lună. În perioada iulie - august, tariful pentru adulţi este de 40 de lei de marţi până vineri şi de 60 de lei sâmbăta şi duminica. Pentru copiii de la 7 la 14 ani, tarifele sunt: 20 de lei de marţi până vineri, respectiv, 40 de lei sâmbăta şi duminica. Tot în plin sezon estival, vinerea și sâmbăta, accesul după ora 18,00 costă 25 de lei. Tariful pentru pierderea sau deteriorarea brățării de acces este de 25 de lei.

În ceea ce priveşte condiţiile zonei de agrement, singura îmbunătăţire de care ar putea beneficia cetăţenii o reprezintă cele două toalete publice modulare tip container (femei/bărbaţi), racordate la utilităţi, pentru achiziţia cărora Primăria a atribuit un contract în valoare de 307.509 lei fără TVA firmei CNC Step Complex. Conform datelor noastre, lucrările de montaj ar trebui să fie realizate luna aceasta. Rămâne de văzut în cât timp vor fi funcţionale noile toalete.

Citit 4881 ori Ultima modificare Marți, 26 Aprilie 2022 13:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.