Dig de 4,5 km pentru protecţia Văii Oraşului

Dig de 4,5 km pentru protecţia Văii Oraşului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La lucrări au participat muncitorii societăţilor de interes local, militari, jandarmi, lucrătorii ISU şi poliţiştii comunitari *

Peste 350 de persoane, angajate în societăţi din subordinea Consiliului Local Galaţi, au lucrat, sâmbătă şi duminică, la ridicarea unui dig lung de 4,5 km, care să apere Valea Oraşului de apele Dunării.

În afară de muncitorii societăţilor de interes local - Apă-Canal, Ecosal şi Apaterm – dar şi de militari, jandarmi şi lucrătorii ISU, la construcţia, supraînălţarea şi consolidarea digului din Port au participat şi 170 de poliţişti comunitari, care au dat o mână de ajutor, din timpul lor liber (între ture). 

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei ieri la prânz, se lucra la „ridicarea unui baraj protector în zona cuprinsă între Căpitănia Portului Galaţi şi Liceul de Marină, unde au fost deja aduse peste 60 de maşini de mare tonaj, pline cu pământ galben. De asemenea, se acţionează şi în zona dintre Şantierul Naval şi str. Moruzzi. Pe întregul front de lucru, cuprins între Şantierul Naval Damen – str. Moruzzi – Căpitănia Portului, se acţionează cu 15 maşini şi utilaje  grele şi cu 10 camioane de mare capacitate”.

Explicaţie foto 1: Oamenii şi-au dat silinţa ca apa să nu se mai infiltreze prin dig”

Explicaţie foto 2: Pământul galben a fost adus cu maşini de mare tonaj

Citit 1391 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.